Societatea Upetrom1 Mai a vandut instalatii de foraj si echipamente in valoare totala de 11,3 milioane de dolari companiei Too Upetrom Foserco din Kazahstan, conform directorului general al companiei, Ion Zidaru, citat de Mediafax. Potrivit acestuia,
Societatea Upetrom1 Mai a vandut instalatii de foraj si echipamente in valoare totala de 11,3 milioane de dolari companiei Too Upetrom Foserco din Kazahstan, conform directorului general al companiei, Ion Zidaru, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, echipamentele de foraj au fost anterior inchiriate firmei din Kazahstan, prin contract existand posibilitatea ca echipamentele si instalatiile de foraj sa fie cumparate de catre beneficiar.
Upetrom a obtinut din vanzarea instalatiei de foraj suma de aproximativ 3,4 milioane de dolari, iar valoarea echipamentelor aferente la circa 8 milioane de dolari, conform unui comunicat al companiei remis Bursei Rasdaq. Upetrom va plati, in cazul depasirii termenului de livrare, penalitati de 0,01% din valoarea echipamentelor. Pentru intarzierea termenului de plata, compania din Kazahstan va plati 0,01% din valoarea sumei neplatite.
Actionarii Upetrom au propus ca, de saptamana viitoare, actiunile companiei sa fie delistate de la Bursa Rasdaq. In prezent, societatea este listata la categoria a doua pe piata Rasdaq. Anul trecut, compania Upetrom 1 Mai a inregistrat pierderi de 470.437 de lei, in scadere cu 77,8 % fata de cele inregistrate in 2004, care totalizau 1,09 milioane de lei.
Cifra de afaceri a companiei a scazut cu 11%, de la 128,78 milioane de lei la 115,08 milioane de lei, in timp ce veniturile au coborat cu 13%, de la 144,09 milioane de lei la 125,82 milioane de lei.
Compania este controlata de Aquafor International, cu 73,93% din capital. Un pachet semnificativ, de 22,67%, este detinut de SIF Muntenia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.