Motiunea de cenzura a PSD va fi depusa dupa 20 iunie, a anuntat purtatorul de cuvant al partidului, senatorul Cristian Diaconescu. Alegerea datei a fost facuta la reuniunea sefilor de departamente ai PSD. Motiunea se doreste un blam adresat actualei
Motiunea de cenzura a PSD va fi depusa dupa 20 iunie, a anuntat purtatorul de cuvant al partidului, senatorul Cristian Diaconescu. Alegerea datei a fost facuta la reuniunea sefilor de departamente ai PSD. Motiunea se doreste un blam adresat actualei guvernari din cauza "minciunilor si greselilor" comise pana acum.
Textul va fi elaborat pe baza evaluarii pe care social-democratii au facut-o primelor 500 de zile de guvernare a actualei coalitiei. Executivului i se reproseaza folosirea excesiva a ordonantelor de urgenta, ocolirea dezbaterii parlamentare si asumarea raspunderii pe teme de mare importanta pentru Romania.
Pe plan economic, motiunea de cenzura va contine acuzele PSD fata de contraperformantele la nivel macroeconomic, esecul cotei unice de impozitare si cresterea deficitului comercial si a inflatiei. Diaconescu a spus ca toate aceste chestiuni au fost atinse deja de motiunile simple pe care opozitia le-a depus pana acum, iar respingerea lor la limita arata ca exista nemultumiri privind activitatea Guvernului si in interiorul partidelor din coalitia de guvernamant.
Insa PSD nu va putea conta, cel putin, deocamdata, pe sprijinul PRM, presedintele acestuia, C.V. Tudor anuntand deja ca nu va sprijini o motiune ce poate pune in pericol stabilitatea politica intr-un moment delicat cum este cel dinaintea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Cristian Diaconescu a recunoscut ca pozitia PRM fata de initiativa PSD nu s-a schimbat, ramanand la nivelul declaratiilor oficiale de pana acum.
Conform spuselor senatorului social-democrat, nu au mai avut loc tratative bilaterale in ultima perioada. In stabilirea datei depunerii motiunii de cenzura, PSD a tinut seama si de summit-ul Consiliului European din 15-16 iunie. In functie de concluziile summit-ului, va fi modificat si textul motiunii de cenzura. Insa conditionarea nu este absoluta, Diaconescu afirmand ca PSD va depune motiunea de cenzura chiar daca deciziile Consiliului European vor fi favorabile Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.