IBM a lansat un nou serviciu, denumit Evaluarea Nivelului de Pregatire in Caz de Dezastru (Contingency Planning Assessment - CPA), proiectat sa ajute companiile sa isi evalueze gradul de expunere la o posibila declansare a unei epidemii si sa impleme
IBM a lansat un nou serviciu, denumit Evaluarea Nivelului de Pregatire in Caz de Dezastru (Contingency Planning Assessment - CPA), proiectat sa ajute companiile sa isi evalueze gradul de expunere la o posibila declansare a unei epidemii si sa implementeze strategii capabile sa le protejeze angajatii, astfel incat sa isi poata desfasura activititatea si in eventualitatea izbucnirii unei pandemii.
Acest plan unic de evaluare poate fi folosit atat in cazul companiilor mici, cat si pentru organizatiile foarte mari care isi desfasoara activitatea la nivel global prin intermediul mai multor sucursale, si va fi disponibil la sfarsitul acestei luni.
Noul serviciu oferit de IBM va furniza o evaluare independenta asupra strategiei unei organizatii de a reactiona in cazul declansarii unei pandemii pe baza celor mai performante practici, strategii si norme ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii si a Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, cat si a experientei IBM in ceea ce priveste managementul situatiilor de criza, experienta acumulata pe baza unor situatii reale. Totodata, CPA ajuta clientii sa identifice lacunele de organizare si sa dezvolte strategii pentru a diminua gradul de expunere.
In cazul declansarii unei epidemii, companiile se pot confrunta cu situatia de a nu se putea baza pe o mare parte a propriilor angajati. Potrivit Planului de Implementare in caz de Epidemie din Statele Unite, in eventualitatea izbucnirii unei pandemii, companiile trebuie sa aiba in vedere faptul ca pana la 40% din angajatii lor pot fi indisponibili pentru o perioada de doua saptamani sau chiar mai mult. Epidemiile prelungite pot dura si pana la trei luni de zile.
Contingency Planning Assessment pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii va fi disponibil la un pret cuprins intre 10.000 si 35.000 de dolari. Serviciul ofera o evaluare extrem de amanuntita a vulnerabilitatilor clientilor si implica o complexitate mai redusa.
Contingency Planning Assessment pentru organizatiile mari va fi disponibil la un pret cuprins intre 50.000 si 150.000 de dolari. Serviciul ofera o complexitate mult mai sporita si va putea fi folosit pentru mai multe sucursale ale companiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.