Comisia Europeana a aprobat un medicament revolutionar pentru pacientele cu cancer de san HER 2 pozitiv, in stadii incipiente, anunta Roche Romania. Produsul este recomandat ''pentru administrare dupa operatia de cancer de san si chimioterapia standa
Comisia Europeana a aprobat un medicament revolutionar pentru pacientele cu cancer de san HER 2 pozitiv, in stadii incipiente, anunta Roche Romania. Produsul este recomandat ''pentru administrare dupa operatia de cancer de san si chimioterapia standard''.
Cancerul de san HER 2 pozitiv afecteaza aproximativ 20% - 30% dintre pacientele cu cancer de san, iar tratamentul acestui tip de cancer de san cere atentie speciala si ingrijire imediata, pentru ca tumorile canceroase HER 2 pozitive au o rata de crestere mai rapida, iar sansele de recadere sunt mult mai mari. ''In cazul cancerului de san HER 2 pozitiv, o proteina denumita HER 2 este secretata in cantitati mari la suprafata tumorilor. Aceasta forma de cancer raspunde slab la chimioterapie, fiind deosebit de agresiva. Noul produs este un anticorp umanizat, cu actiune tintita, conceput special sa blocheze specific aceasta proteina'', explica reprezentantii Roche Romania.
Aprobarea europeana s-a bazat pe rezultatele unui studiu clinic international, care a aratat ca ''folosirea noului medicament dupa chimioterapia standard reduce riscul de reaparitie a cancerului cu 46%, comparativ doar cu regimul de chimioterapie standard''. ''Produsul nostru a demonstrat clar ca ofera cea mai buna sansa de supravietuire a pacientelor pe termen lung, cand este folosit cat mai devreme posibil in terapie. Aceasta decizie a forurilor europene este o veste extrem de buna atat pentru medici, cat si pentru pacienti'', afirma William M. Burns, reprezentant al Roche Pharmaceuticals.
La nivel mondial, aproximativ 9% dintre femei se imbolnavesc de cancer de san in cursul vietii, cancerul de san fiind una dintre cele mai comune forme de cancer. In fiecare an, mai mult de un milion de cazuri noi de cancer mamar sunt diagnosticate in intreaga lume, rata deceselor fiind de 400.000 de persoane anual.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.