In ciuda faptului ca banii proveniti din turismul de afaceri din Romania reprezinta 60% din suma rezultata din turism, in general, investitiile si strategiile din acest sector lipsesc cu desavarsire. "Acest important domeniu economic reprezinta subst

In ciuda faptului ca banii proveniti din turismul de afaceri din Romania reprezinta 60% din suma rezultata din turism, in general, investitiile si strategiile din acest sector lipsesc cu desavarsire. "Acest important domeniu economic reprezinta substanta veniturilor din turism. Cu toate acestea, de 16 ani de zile ducem lipsa acuta de strategii la nivel national pentru a exploata la cote maxime acest sector. Autoritatile nu se implica", a declarat Paul Marasoiu, presedintele Asociatiei Nationale a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii - Romanian Convention Bureau. Reprezentantii turismului de business au aratat, de asemenea, ca spre deosebire de un turist strain comun care cheltuieste in medie 50 de euro pe zi, cel care vine in Romania in scopuri de afaceri lasa zilnic in tara de trei ori mai mult.
Capitala Romaniei are nevoie de un centru de conferinte si expozitii cu o capacitate de 7.000 - 8.000 de locuri, cu circa 25 de sali de reuniuni cu o capacitate intre 50 si 300 de locuri si spatii expozitionale adiacente, costurile pentru o astfel de investitie fiind de circa 60 - 80 milioane euro, a adaugat presedintele RCB.

Bucurestiul are nevoie de un centru de conferinte de 8.000 de locuri

Organizatorii de conferinte au spus ca Bucurestiul are o capacitate de cazare totala de circa 4.500 de camere de hotel, mult sub celelalte capitale ale tarilor vecine, care au un numar mult mai mare de camere: Budapesta - 19.000 si Praga - 24.000. "Capacitatea de cazare va creste in urmatorii ani, dar este important sa avem si un centru capabil sa organizez astfel de mari reuniuni", a spus Paul Marasoiu. Acesta a precizat ca salile de mare capacitate din Bucuresti prezinta cateva dezavantaje in comparatie cu facilitatile din celelalte capitale din estul Europei. Palatul Parlamentului are sali de capacitati mari, insa acestea nu sunt asezate coerent, astfel incat parcurgerea distantelor ia destul timp. Sala Palatului este, in ciuda capacitatii sale de 4.700 de locuri, lipsita de solutii colaterale de spatiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.