Ieri pe piata valutara s-a observat o scadere a cererii de valuta, care a fost insotita pe piata monetara de o crestere a cererii de lei.
"Surprinzator, nu au mai fost la fel de multi cumparatori ca la inceputul saptamanii, observa un dealer b
Ieri pe piata valutara s-a observat o scadere a cererii de valuta, care a fost insotita pe piata monetara de o crestere a cererii de lei.
"Surprinzator, nu au mai fost la fel de multi cumparatori ca la inceputul saptamanii, observa un dealer bancar. In acest fel, leul a recuperat o parte din pierderea de luni, insa piata continua sa fie tensionata. Este asteptata decizia de joi a Bancii Centrale Europene in ceea ce priveste nivelul dobanzii, care ar urma sa creasca cu un sfert sau o jumatate de punct. In functie de aceasta am putea vedea iesiri mai mari de fonduri speculative, avand in vedere trendul dezamagitor al pietei de capital si mentinerea dobanzii de politica monetara si de referinta la 8,5%". Cursul mediu al euro a coborat de la 3,5295 la 3,5229 lei, pe o piata unde directia luata a fost in jos. Daca la deschidere a fost atins maximul de 3,5280 - 3,5320 lei, la inchiderea sedintei euro a scazut la 3,5180 - 3,5230 lei. Evolutia paritatii euro/dolar a adus o usoara apreciere a monedei americane, care a urcat de la 2,7233 la 2,7321 lei.
In piata la termen de la Sibiu, raportul euro/leu a fost cotat pentru iunie la 3,5225 lei iar pentru septembrie la 3,5150 lei, in timp ce raportul dolar/leu a stagnat la 2,75 lei, respectiv 2,9 lei.
Pe piata monetara a aparut un deficit de lei, ceea ce a condus la o crestere a dobanzilor over night la 8,5 - 9%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.