Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al PSD, a anuntat ca partidul sau va intocmi un program propriu de masuri ce trebuie luate de autoritatile de la Bucuresti in vederea aderarii. "Vom face noi ceea ce Guvernul pare incapabil sa realizeze", a s

Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al PSD, a anuntat ca partidul sau va intocmi un program propriu de masuri ce trebuie luate de autoritatile de la Bucuresti in vederea aderarii. "Vom face noi ceea ce Guvernul pare incapabil sa realizeze", a spus Diaconescu acuzand coalitia ca a derapat de la ritmul de adoptare a reformelor convenit cu Uniunea Europeana. Senatorul PSD a apreciat ca Guvernul a intrat intr-o "logica de restructurare" care exprima lupta dintre partidele de guvernamant si ca refuza sa ia in considerare avertismentele primite prin scrisorile de avertizare si rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene. "Este o lupta politica intre PNL, PD si PC si, practic, poate avea, din punctul de vedere al blocarii administratiei centrale si locale, efecte chiar mai complicate decat o schimbare de Guvern", a spus Diaconescu.
Acesta a reclamat faptul ca Guvernul a refuzat sa intre in dialog cu opozitia pe tematica legata de aderare. In consecinta, PSD a solicitat ca Executivul sa-si asume raspunderea pe un program al masurilor preconizate pentru integrare, propunere refuzata din nou de Guvern. Acum social-democratii au decis sa elaboreze un calendar al masurilor ce ar trebui adoptate in perioada urmatoare.

Opozitia nu va vota Codul Fiscal

Daca cerintele Comisiei Europene sunt cuprinse intr-o "to do list", PSD traseaza sarcinile catre Guvern intr-o "must to do list". "Am decis ca programul privind prioritatile, domeniile de actiune, masurile care trebuie intreprinse si fondurile care trebuie alocate sa fie elaborat de PSD". In paralel cu agenda "din umbra", PSD nu renunta la actiunea de partid de opozitie. Astfel, social-democratii nu vor vota proiectul de Cod Fiscal elaborat de Guvern, proiect considerat "antieconomic si antisocial, generand probleme fara precedent in ceea ce priveste dezvoltarea macroconomica a tarii". Pesedistii considera ca mentinerea cotei unice de impozitare de 16% va duce la "un colaps financiar" similar celui din anii 1998 si 1999. Totodata, PSD va initia in perioada urmatoare inca o motiune pe tema sanatatii, domeniu in care situatia este apreciata ca foarte grava. Deocamdata, acest proiect se afla intr-o faza incipienta. Liderii partidului nu au decis inca data depunerii motiunii si nici nu au negociat cu PRM un eventual sprijin fata de aceasta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.