Strategia fiscala pe termen mediu va fi inaintata Guvernului pana in toamna acestui an, a declarat pentru Mediafaxministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Proiectul de strategie va ajunge in discutia Executivului odata cu proiectul de buget aferent

Strategia fiscala pe termen mediu va fi inaintata Guvernului pana in toamna acestui an, a declarat pentru Mediafaxministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Proiectul de strategie va ajunge in discutia Executivului odata cu proiectul de buget aferent anului 2007.
Potrivit ministrului Finantelor, strategia fiscala va viza o perioada de trei ani. "Strategia este aproape finalizata. Proiectul de buget va include si o perspectiva pe urmatorii trei ani.
Cand il vom prezenta, vom merge si cu strategia", a explicat Vladescu. Strategia bugetar-fiscala va fi inclusa in programul de convergenta, document pe baza caruia Comisia Europeana va evalua performantele Romaniei.
Programul reprezinta angajamentul guvernului fiecarei tari privind modalitatea si calendarul indeplinirii criteriilor de la Maastricht (criterii de convergenta nominale).
In privinta deficitului bugetar, Vladescu nu a facut o estimare valorica, insa a afirmat ca se va situa la un nivel "care sa permita realizarea celor doua obiective pe care le avem in acest moment: mentinerea echilibrelor macroeconomice - si aici cel mai important lucru este continuarea trendului de reducere a inflatiei - in paralel cu implementarea programelor si proiectelor care sa permita dezvoltarea Romaniei".

Modificarile Codului fiscal afecteaza doar "bogatasii"

Codul Fiscal aduce modificari de substanta doar pentru "bogatasi", a subliniat ministrul Sebastian Vladescu.
"Pentru locuintele cu suprafete de pana la 150 metri patrati nu se majoreaza nimic, iar, pentru o Dacie, intr-adevar se va plati dublu, asa cum se discuta. Asta inseamna ca ne ducem, pe an, de la 210.000 la 490.000 lei vechi", a afirmat Vladescu. El a explicat ca pentru un apartament cu doua-trei camere sumele platite vor ramane la fel ca pana acum.
Ministrul Finantelor a explicat ca intelege nemultumirile investitorilor pe Bursa, aratand ca daca piata de capital nu vrea sa fie taxata, probabil nici producatorul de lapte nu vrea sa fie taxat. El a afirmat ca modificarile actuale urmaresc eliminarea discriminarilor de ordin fiscal, cu o cota unica scazuta, care se aplica tuturor. "N-avem nimic cu oamenii care castiga bani pe Bursa, cu cei care castiga bani din depozite bancare, din speculatii imobiliare. Bravo lor! Avem nevoie de astfel de oameni (...).
Guvernul asta a stabilit ca vrea, egalitate. Este un guvern liberal care vrea egalitate fiscala pentru toti operatorii, tocmai ca sa incurajeze initiativa", a subliniat Vladescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.