Un japonez - dirijorul Daisuke Soga - si un rus - pianistul Vadim Palmov - le vor prezenta melomanilor romani, doua seri la rand (1 si 2 iunie, orele 19.00, la Ateneu) un program de Villa Lobos ("Concertul nr. 5 pentru pian si orchestra" ) si Enescu
Un japonez - dirijorul Daisuke Soga - si un rus - pianistul Vadim Palmov - le vor prezenta melomanilor romani, doua seri la rand (1 si 2 iunie, orele 19.00, la Ateneu) un program de Villa Lobos ("Concertul nr. 5 pentru pian si orchestra" ) si Enescu ("Simfonia nr. 2"). Daisuke Soga s-a nascut la Osaka. A studiat pianul, clarinetul si contrabasul. Preocuparile sale dirijorale dateaza din 1989. Si-a facut debutul in fruntea unor orchestre romanesti, din 1990 avand legaturi stranse cu Filarmonica din Brasov, cu care, in 1992, a facut un turneu de succes in Japonia si a inregistrat doua CD-uri. In 1995 a sustinut 14 concerte in Japonia cu Orchestra de camera a Filarmonicii brasovene. A dirijat aproape toate orchestrele romanesti, dar si din Japonia, Italia, Franta, Germania, Elvetia, Cehia, Danemarca, Slovacia, Austria, Polonia, Rusia, Grecia, Bulgaria si SUA. In prezent este dirijor sef la Tokyo New City Orchestra si se consacra compozitiei. Vadim Palmov, absolvent al Conservatorului din Skt. Petersburg (1986), s-a distins din anii '80 prin activitatea concertistica. In genul muzicii de camera, Palmov manifesta un interes deosebit pentru formula de duo de pian. De multi ani concerteaza impreuna cu pianistul Vadim Bibergan, iar in ultimul timp impreuna cu fiul sau, Igor Palmov. Treisprezece festivaluri din Rusia il au ca organizator si director artistic. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.