Ministerul Sanatatii (MS) a finalizat lista managerilor de spital pentru unitatile sanitare din Romania, de marti seara aceasta fiind postata pe site-ul ministerului "www.ms.ro".MS are in subordine directa 41 de unitati sanitare (institute si spitale
Ministerul Sanatatii (MS) a finalizat lista managerilor de spital pentru unitatile sanitare din Romania, de marti seara aceasta fiind postata pe site-ul ministerului "www.ms.ro".MS are in subordine directa 41 de unitati sanitare (institute si spitale). Din cele 41 de unitati, in 21 managerul interimar este fostul director, pentru 19 sunt numiti sefi noi, iar la Institutul de Chirurgie si Transplant Cardiac din Targu Mures, condus pana acum de prof. Radu Deac, nu a fost numit inca noul sef. In Capitala, Institutul Oncologic va fi condus de economistul Elena Iliescu, Institutul National de Geriatrie si Gerontologie "Ana Aslan" va fi condus de aceeasi echipa, avand-l manager pe medicul Maria Georgescu, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" il va avea manager pe economistul Dumitru Urseanu, la IOMC "Alfred Rusescu" manager va fi Ioana Raluca, Institutul National de Medicina Fizica si Balneoclimatologie - prof. dr. Kiss Jaroslav (care face parte din veche echipa de conducere), la Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon" - Diana Paun, la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Nicolae Paulescu" manager va fi juristul Robert Agafitei, Institutul de Boli Cerebro-vasculare "Prof. dr. Vlad Voiculescu" - condus de economistul Sanda Iordache, Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C.C.Iliescu" - prof. dr. Cezar Eugen Macarie, Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" - prof. dr. Adrian Streinu Cercel, Institutul National de Fono-audiologie si Chirurgie functionala ORL "Prof. dr. Dorin Hociota" - dr. Simona Serban, Institutul Clinic Fundeni - dr. Serban Marinescu (aflat la al doilea interimat).
Insa reforma demarata in sanatate continua sa nemultumeasca lumea medicala. Ieri, Sorin Oprescu, in numele Colegiului Medicilor Bucuresti (CMB), a precizat ca intrarea in vigoare a pachetului de legi privind sanatatea "inseamna falimentul sistemului sanitar din Romania". "Practic nu mai exista un contract-cadru valabil, sistemul sanitar functionand dupa un contract-cadru care nu mai are suport legal. Furnizorii de servicii medicale nu vor mai putea fi platiti, nici spitalele, si, exact in acest moment, se schimba si directorii", a declarat Oprescu.
In legatura cu scaderea varstei de pensionare a medicilor la 62 de ani pentru barbati si 57 de ani pentru femei, presedintele CMB sustine ca astfel vor fi scosi din sistem mai mult de 2000 de medici pe care nu are cine sa-i inlocuiasca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.