Opt persoane sunt cercetate de catre politistii nemteni pentru detunarea unor fonduri europene, alocate in cadrul unui proiect SAPARD cu finantare nerambursabila de un milion de euro. In cursul anului 2004, Pantelimon R. si Camelia V. - responsabili
Opt persoane sunt cercetate de catre politistii nemteni pentru detunarea unor fonduri europene, alocate in cadrul unui proiect SAPARD cu finantare nerambursabila de un milion de euro. In cursul anului 2004, Pantelimon R. si Camelia V. - responsabili ai proiectului de realizare a sistemului de alimentare cu apa intr-o comuna din Neamt au schimbat ilegal destinatia fondurilor nerambursabile, utilizand o parte in alt scop decat cel pentru care au fost acordati banii si diminuand ilegal bugetul general al Comunitatilor Europene. Cercetarile facute de politisti au relevat ca, in complicitate cu executantii, cei doi au realizat o serie de lucrari nerespectand normele tehnice de executie prevazute in proiect. Potrivit Mediafax, ei au semnat procesele-verbale de receptie pe faze determinante si au atestat in fals ca acestea corespund din punct de vedere cantitativ si calitativ, inducand in eroare reprezentantii SAPARD. Alaturi de cei doi sunt cercetate si alte persoane implicate in executarea lucrarilor. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.