Rusia va investi 5.000 de miliarde de ruble (145 miliarde euro) intr-un program de inarmare, pentru urmatorii noua ani, a anuntat ministrul rus al Apararii, Serghei Ivanov, citat de Ria-Novosti. Serghei Ivanov a declarat, in cursul unei sedinte la ca
Rusia va investi 5.000 de miliarde de ruble (145 miliarde euro) intr-un program de inarmare, pentru urmatorii noua ani, a anuntat ministrul rus al Apararii, Serghei Ivanov, citat de Ria-Novosti. Serghei Ivanov a declarat, in cursul unei sedinte la care a asistat si presedintele Vladimir Putin, ca planul de inarmare pentru perioada 2007-2015 va fi analizat de o comisie ministeriala la 2 iunie. Ivanov a explicat ca proiectul, care se refera la modernizarea si dezvoltarea capacitatii militare a Rusiei, a fost coordonat cu agentiile de securitate, Ministerul Finantelor si Dezvoltarii Economice si Ministerul Comertului. "In cadrul programului pentru dezvoltare, pornim de la premisele politicii de aparare, de la planurile de dezvoltare a fortelor armate aprobate de presedinte si de la programul complex de cooperare tehnica si militara", a spus el. Ivanov a explicat ca, spre deosebire de programul actual, care se concentreaza pe cercetare si dezvoltare, noul program se va axa pe achizitia de armament, obiectiv pentru care vor fi alocate 63 la suta din fonduri. Ivanov a subliniat ca programul va sustine si dezvoltarea fortelor nucleare strategice ale Rusiei.
"Ne vom indrepta atentia spre reechiparea unitatilor, iar procesul complex de modernizare a fortelor armate va incepe in 2007", a spus Ivanov.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.