De la bicicleta, la Logan. Cam brusca trecerea, insa "pentru adaptarea serviciului politienesc la nevoile si asteptarile cetatenilor", niciun sacrificiu nu-i prea mare. Sefii de post din 7 judete au, de ieri, mijloace moderne de deplasare in comuna.

De la bicicleta, la Logan. Cam brusca trecerea, insa "pentru adaptarea serviciului politienesc la nevoile si asteptarile cetatenilor", niciun sacrificiu nu-i prea mare. Sefii de post din 7 judete au, de ieri, mijloace moderne de deplasare in comuna. Chestorul Dan Valentin Fatuloiu, seful Politiei Romane, a impartit 300 de Dacii, ultimul tip, oamenilor legii care lupta din greu cu infractionalitatea din sate si comune.
Repartizarea masinilor nu s-a facut insa inainte ca seful Politiei Romane sa testeze noile achizitii. Inconjurat de jurnalisti, microfoane si reportofoane, chestorul Fatuloiu a urcat la bordul unui Logan si a facut o proba cu statia de emisie-receptie.

In locul bicicletelor

Asta ca sa demonstreze ca mijloacele de transport sunt dotate corespunzator. De acum inainte, Politia Rurala, exact asa sunt inscriptionate si masinile, nu mai are motive sa nu-si faca datoria. Hotii de lemne, de animale, dar si cei care, probabil, cu atelajele proprii, vor bloca ulitele nu mai au nici o sansa sa scape neprinsi. Daca pana acum, interventia politistilor se realiza anevoios pe doua roti, iata, ca de ieri, lucrurile s-au schimbat total.
E de la sine inteles ca altfel se lasa capturat infractorul, dupa ce a fost urmarit cu un autoturism Logan, decat daca primeste somatia de la un politist urcat pe bicicleta. Primele 300 de autoturisme au plecat, ieri, in judetele Constanta, Calarasi, Ilfov, Ialomita, Neamt, Dolj si Iasi, "avand in vedere situatia operativa si complexitatea fenomenului infractional din zona de responsabilitate", dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Romane.
Un lucru insa nu pricepem. Noile masini ii vor ajuta pe politisti la "fluidizarea si supravegherea traficului rutier in mediul rural".
Probabil, nu stim, insa, putem presupune ca este vorba despre ambuteiajele create de carute si de turmele de animale care blocheaza accesul localnicilor in si dinspre carciuma satului. In scurt timp, Politia Romana va finaliza distribuirea tuturor celor 2.350 de masini (dintr-un lot de 6.000), achizitionate in urma unei proceduri de licitatie deschisa, prin sistem leasing. Cele peste 2.000 de masini vor fi trimise in teritoriu pe etape, in perioada mai - iulie 2006.

"Responsabilizare si prevenire"

In acest mod, gradul de dotare cu mijloace auto al structurilor de ordine publica din mediul rural, va creste de la 23,2%, la 93,5%.
Prin operationalizarea Politiei Rurale, actiune prevazuta in "Strategia de modernizare a Politiei Romane", se urmareste, in special reducerea timpului de interventie la evenimente in zonele si locurile date in responsabilitate, dar si imbunatatirea activitatii de prevenire si combatere a criminalitatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.