Liderul Bisericii Ortodoxe din Grecia, arhiepiscopul Christodoulos, a protestat fata de faptul ca trupa finlandeza de heavy-metal Lordi a obtinut premiul concursului Eurovision si i-a calificat pe membrii acesteia drept "monstri" si "diavoli", transm
Liderul Bisericii Ortodoxe din Grecia, arhiepiscopul Christodoulos, a protestat fata de faptul ca trupa finlandeza de heavy-metal Lordi a obtinut premiul concursului Eurovision si i-a calificat pe membrii acesteia drept "monstri" si "diavoli", transmite Mediafax. "Cine ar fi crezut ca tara noastra si toata Europa va acorda marele premiu unui grup de cantareti care au infatisarea unor monstri, unor diavoli", a intrebat arhiepiscopul in timpul slujbei de duminica. "Se poate califica acest lucru drept estetica? Este vorba despre arta? Acest fenomen indica faptul ca oamenii incearca sa umple golul din sufletele lor?", a continuat prelatul. Grecia si alte sapte tari europene au acordat trupei Lordi, ai carei membri sunt deghizati in monstri, maximum de puncte, 12. Pentru prima data in istoria concursului, in care predomina stilul pop, premiul cel mare este castigat de un grup de heavy-metal.
Finlanda a reusit deja sa provoace vii controverse inainte de concurs, insa membrii Lordi au respins orice asociere a lor cu satanismul. Intre timp, Finlanda, un pic surprinsa de succesul reprezentantilor ei, se pregateste sa-si primeasca "monstrii", care nu vor sa renunte la tinuta lor inspaimantatoare. Premierul Finlandei, Matti Vanhanen, care spera sa-i intalneasca luni pe membrii trupei Lordi, a recunoscut ca inainte de acest concurs nu ii cunostea prea bine pe cantareti. "Ii stiam dupa nume, dar nu aveam nici unul dintre albumele lor". Membrii trupei Lordi au declarat ca nu vor renunta la tinutele si mastile lor. "Respectati-ne munca si nu ne inlaturati mastile", a cerut solistul grupului, "Mr Lordi". Grupul de heavy-metal este originar din Rovaniemi, nordul Finlandei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.