O tanara imbracata in costum de baie a intrerupt ceremonia fotografiei oficiale a summit-ului "UE - America Latina". Tanara reprezentanta a organizatiei de protectie a mediului inconjurator "Greenpeace", purta o pancarta prin care protesta, in limbil
O tanara imbracata in costum de baie a intrerupt ceremonia fotografiei oficiale a summit-ului "UE - America Latina". Tanara reprezentanta a organizatiei de protectie a mediului inconjurator "Greenpeace", purta o pancarta prin care protesta, in limbile spaniola si engleza, fata de nivelul ridicat de poluare provocat de doua fabrici de celuloza din Finlanda si Spania care lucreaza pe teritoriul Uruguayului, la frontiera cu Argentina. Ea a fost evacuata imediat din sala de catre fortele de ordine, singurul oficial care a aplaudat actiunea de protest fiind presedintele statului Venezuela, Hugo Chavez.
La summit-ul de la Viena participa, printre altii, presedintele Comisiei Europene, comisarul european pentru Extindere si o serie de prim-ministri printre care si Calin Popescu Tariceanu.
Autoritatile argentiniene au sesizat, in urma cu o saptamana, Curtea Internationala de Justitie asupra nivelului ridicat de poluare provocat de cele doua fabrici, acuzand Uruguayul pentru aceasta situatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.