Cosmin Olaroiu a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Steaua joaca sub presiune, dupa socul eliminarii din Cupa UEFA. In acest context s-au inscris si gesturile lui Radoi si Iacob, care s-au autoaccidentat dupa ce au spart geamurile de la ve
Cosmin Olaroiu a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Steaua joaca sub presiune, dupa socul eliminarii din Cupa UEFA. In acest context s-au inscris si gesturile lui Radoi si Iacob, care s-au autoaccidentat dupa ce au spart geamurile de la vestiar dupa meciul de la Bistrita, cu Gloria, scor 0-1. Olaroiu a marturisit ca a discutat atat cu Radoi, cat si cu Iacob, si le-a reprosat autoaccidentarile. "Aceste lucruri afecteaza viata echipei si chiar cariera lor. Trebuie sa fim calmi, deoarece exista o presiune foarte mare in jurul echipei, iar acest lucru si-a pus amprenta asupra jocului nostru. Dupa eliminarea din Cupa UEFA s-a maturat pe jos cu aceasta echipa, am fost pur si simplu desfiintati. S-a uitat faptul ca am atins o faza superioara a competitiei", a spus Olaroiu, care a tinut sa sublinieze nevoia de calm a stelistilor in aceste momente delicate. "Avem nevoie de calm. Jocul nostru e bazat pe un ansamblu, iar cand exista nervozitate nu functioneaza cum trebuie. Trebuie sa uitam ce e in jurul nostru si sa ne concentram exclusiv asupra jocului", a adaugat antrenorul stelist, care nu a exclus nici posibilitatea apelarii la serviciile unui psiholog din sezonul viitor. Olaroiu a amintit ca pana si medicul Radu Paligora a fost atacat in presa, dar a subliniat ca jucatorii nu au acuzat nici macar o data probleme musculare, chiar daca au jucat si la doar 48 de ore distanta de meciul precedent. Antrenorul Stelei a spus ca in ciuda arbitrajului slab al lui Ionica Serea, la Bistrita, nu trebuie sa existe idei preconcepute cu privire la prestatiile viitoare ale cavalerilor fluierului la jocurile Stelei.
"Luptam cu noi insine"
Olaroiu a mai spus ca stelistii trebuie sa dea cu ei insisi cea mai mare lupta in acest final de sezon. "Cea mai mare lupta trebuie sa o dam cu noi. Avem un meci mai putin disputat, cu FCM Bacau, si totul depinde de noi. Daca vom castiga, vom reveni pe primul loc, cu un avans de doua puncte", a spus Olaroiu inaintea meciului cu CFR Cluj. In viziunea lui Olaroiu, spectatorii sunt factorul cel mai important in acest moment, Steaua avand nevoie de sustinerea lor "acum, mai mult ca oricand". "Meciul cu CFR este unul foarte greu, cum au fost toate in aceasta primavara, de o importanta extraordinar de mare, unele in Cupa UEFA, altele in campionat", a spus Olaroiu. "Vom intalni o echipa foarte buna, mai ales in deplasare, extrem de periculoasa pe contraatac, cu jucatori rapizi in fata si un serviciu bun la mijloc. CFR a jucat mereu bine in deplasare, cu o singura exceptie, la Petrosani (5-1 pentru Jiul), dar acolo a avut doi jucatori eliminati. Ne asteptam sa fie foarte greu duminica seara, dar pe mine ma preocupa mai mult echipa noastra", a adaugat Olaroiu. Acesta a adaugat ca Steaua are absente foarte importante, dar trebuie sa treaca peste momentul delicat cauzat de eliminarea din Cupa UEFA, considerand totodata ca reculul acesta era inevitabil. Olaroiu a spus ca echipa sa a fost defavorizata de arbitraj in meciul de la Bistrita, dar a facut si multe erori, mai ales la finalizare, iar acest lucru trebuie sa ii preocupe pe ros-albastri. Olaroiu este de parere ca titlul se va juca pana in ultima etapa si considera benefic faptul ca patru echipe sunt implicate in lupta: "Ne ajuta mult pe viitor. Campionatul poate naste echipe competitive pe plan international".
D. Munteanu: "Voi fi fluierat!"
Antrenorul-jucator al lui CFR, Dorinel Munteanu, a recunoscut ieri ca se asteapta sa fie primit cu huiduieli de suporterii stelisti, dupa ce a ales Clujul in vara anului trecut. Mai mult, CFR a castigat in tur meciul cu Steaua, scor 1-0. "Cred ca la inceput nu vor fi probleme, dar apoi, daca vom mentine un rezultat bun si daca, la final, nu vom pierde, probabil ca vor fi spectatori care ma vor huidui", a spus Munteanu. "Este un meci greu, atat pentru CFR, cat si pentru Steaua. Presiunea este asupra lor, pentru ca lupta pentru titlu, in timp ce noi jucam doar pentru onoare. Cred ca va castiga echipa care isi va pastra calmul si care va fi mai concentratra", a mai spus Munteanu. (MIG)
Padureanu l-a reclamat pe Gigi Becali la FRF si LPF
Presedintele Gloriei Bistrita, Jean Padureanu, a depus ieri, la FRF si LPF, memorii impotriva lui Gigi Becali, dupa ce acesta le-a promis jucatorilor bistriteni o prima de cate 10.000 de euro in caz de victorie sau cate 5.000 de euro pentru un egal in jocul cu Rapid (care urma sa se joace aseara, in Giulesti). "Gigi Becali a procedat intr-un mod vulgar si am facut memorii la FRF si LPF pentru ce s-a intamplat. Una e sa le spui jucatorilor <<asa>> si alta e sa umbli dupa ei cu banii. Am vorbit cu jucatorii, insa pe noi nu ne intereseaza banii lui Gigi Becali", a declarat Padureanu. Oficialul bistritean a spus ca nu mai accepta astfel de stimulente financiare. "Am avut promisiuni in trecut de prime in caz de un rezultat pozitiv cu diferiti adversari si nu s-au tinut de cuvant si de atunci nu mai accept astfel de prime", a precizat Padureanu. Presedintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, i-a urmarit joi pe jucatorii Gloriei de la hotelul Crystal Palace la restaurantul Perla, unde acestia au cinat. Gigi Becali a fost joi dupa-amiaza la hotelul Crystal Palace, unde s-au cazat jucatorii Gloriei, pentru a-i anunta ca le va oferi bani in cazul unui rezultat pozitiv in meciul cu Rapid. El nu a putut discuta insa cu jucatorii deoarece acestia erau in camere. Ulterior, in momentul in care jucatorii au plecat cu autocarul la restaurantul Perla, Gigi Becali s-a urcat la volanul masinii sale si i-a urmarit pe fotbalisti. Dupa ce jucatorii s-au dat jos din autocar, Gigi Becali s-a indreptat spre ei si le-a spus: "Bateti si luati 10.000 de euro sau faceti egal si luati 5.000. Aveti incredere in mine!". (MIG)
Radoi si-a reluat antrenamentele
Olaroiu a anuntat ieri ca Radoi si-a reluat antrenamentele, dupa ce, la meciul cu Gloria Bistrita, din etapa a 26-a a Diviziei A, scor 0-1, s-a ranit la antebratul drept, lovind un geam. "Radoi a inceput sa se antreneze urmand un program special si sper sa-l avem cat mai curand in echipa. Nu depinde de mine daca va juca cu Sportul sau nu, ci de starea lui si de ce spun medicii. Este un caracter puternic si trece peste orice problema fizica, a jucat de multe ori cu infiltratii. Este de admirat ca nu a dorit sa fie menajat niciodata. M-a rugat sa nu il menajez si a cerut sa joace meci de meci", a spus Olaroiu. Radoi este in pericol de a pierde si turneul nationalei din SUA, programat intre 21 si 29 mai.
Un alt absent pentru meciul cu CFR este V. Iacob, suspendat doua etape dupa eliminarea de la Bistrita (unde l-a lovit pe Albut si a mimat ca il calca pe cap pe A. Rus). Referitor la aceasta suspendare, Olaroiu a spus: "Toata lumea a vazut cum Iacob a mimat ca-l calca pe cap pe Rus, dar nu a spus nimeni cand Negrean l-a lovit cu pumnul pe Radoi. Iacob nu este un jucator brutal si nici recidivist. As fi avut nevoie de el si ar fi jucat daca nu era suspendat. S-a uitat faptul ca Iacob a intrat la cinci saptamani dupa fractura de clavicula si nu a fost la potentialul maxim". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.