"Nu cerem si nu asteptam nimic de la Europa. Mergem sa daruim ceea ce avem mai de pret: bogatia noastra spirituala" (Harry Tavitian).
Dupa o escala la Budapesta (9 mai), duo-ul Johnny Raducanu-Harry Tavitian vor concerta maine la Viena, la sedi
"Nu cerem si nu asteptam nimic de la Europa. Mergem sa daruim ceea ce avem mai de pret: bogatia noastra spirituala" (Harry Tavitian).
Dupa o escala la Budapesta (9 mai), duo-ul Johnny Raducanu-Harry Tavitian vor concerta maine la Viena, la sediul Institutului Cultural Roman din capitala Austriei. Johnny Raducanu a declarat ca se intoarce cu emotie la Viena, unde canta foarte des inainte de '89, iar Harry Tavitian este si el cunoscut publicului vienez de jazz prin prezentele de la concerte si festivaluri din ultimii ani.
Concertul de la Budapesta, intitulat "The New Sounds of Europe" a fost organizat cu ocazia Zilei Europei (9 mai), la initiativa Institutului Cultural Roman din capitala ungara, intr-una dintre cele mai cunoscute sali - Millenaris Park). Romanii au evoluat la doua piane, bucurandu-se de acelasi succes la publicul budapestan, caruia nu ii este straina maiestria alor nostri. In toamna lui 2004, la invitatia Centrului de Studii Istorice al Universitatii Central Europe, cei doi au concertat la Duna Palota. Atunci sala a fost arhiplina, asa cum s-a intamplat si in toamna trecuta, la Festivalul de Jazz Bucuresti, pentru recitalul celor doi chiar si Sala Radio dovedindu-se neincapatoare... Priza pe care cei doi pianisti o au la orice public si-a gasit un loc si in cartea lui Johnny Raducanu, "Tara lui Johnny": "Acest tandem, deja cunoscut in lumea jazzului, construit din charisma si talentul fiecaruia, este gata oricand sa dea tot ce are mai bun. Cu peste 20 de ani in urma, in momentul in care Harry debuta, cantatul nostru la doua piane facea ravagii in Romania, pentru ca se intalneau doua stiluri de muzica. Eu cantam un jazz clasic, avand compozitii atat in sfera jazzului autohton, cat si in cea a jazzului universal. La celalalt pian, Tavitian venea cu o muzica de avangarda. In afara muzicii pe care noi incercam s-o facem frumoasa, existau si acele momente atat de savurate de public, generate de umorul nostru nativ. Dincolo de muzica, spectatorul a avut si are nevoie si de putina veselie. In concluzie, veselia noastra spontana, cat si straduinta maxima de a face muzica buna au creat un spectacol deosebit". (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.