Tinerii care si-au pus sperante in obtinerea unui teren pentru a-si construi o casa, conform Legii nr. 15/2003, pot sa-si ia adio de la aceasta promisiune a autoritatilor bucurestene, intrucat actul normativ nu poate fi aplicat mai devreme de 9 ani.
Tinerii care si-au pus sperante in obtinerea unui teren pentru a-si construi o casa, conform Legii nr. 15/2003, pot sa-si ia adio de la aceasta promisiune a autoritatilor bucurestene, intrucat actul normativ nu poate fi aplicat mai devreme de 9 ani. Termenul a fost estimat, ieri, de primarul general Adriean Videanu, care a argumentat ca "desi Legea 15 este un proiect al PD, initiat de Romeo Raicu, il vom putea pune in aplicare numai dupa finalizarea retrocedarii terenurilor nationalizate, adica peste circa 9 ani". Videanu ne-a declarat ca a solicitat premierului Calin Popescu Tariceanu, in urma cu sase luni, modificarea regulamentului de aplicare a Legii 10, in sensul constituirii a sase comisii, la nivelul fiecarui sector din Bucuresti, pentru a se accelera procesul de restituire a terenurilor si imobilelor confiscate de comunisti. Pana in prezent, Guvernul nu a luat nici o decizie in acest sens, astfel ca ritmul retrocedarilor ramane acelasi ca pana acum. "Am solicitat modificarea regulamentului; in ritmul actual, Legea 10 nu se rezolva mai devreme de 9 ani. Nici Legea 15 nu va putea fi rezolvata mai devreme de 9 ani", ne-a spus Videanu.
In plus, nici patrimoniul municipalitatii Bucurestilor nu a fost clarificat, primarul general dand ca termen 20 iunie a.c. finalizarea intocmirii situatiei juridice a tuturor terenurilor din Capitala. Viceprimarul general Ludovic Orban, seful Comisiei de aplicare a Legii 10, dar si responsabil cu patrimoniul municipalitatii Bucurestilor, a declarat, inca din primavara anului trecut, ca evidenta situatiei juridice a terenurilor din Capitala este "aproape gata", fara ca acest lucru sa poata fi "dovedit" pana in prezent de membrii comisiei. Tot in iunie, daca evidenta patrimoniului va fi "gata", vor fi incheiate si intelegerile cu persoanele ce vor fi expropriate, in zonele Esplanada, Bd. Uranus si Pasaj Basarab. "In zona Esplanada, am purtat negocieri cu proprietarii de acolo, iar 17 din 25 sunt pregatiti sa primeasca despagubiri in locul suprafetelor pe care le vor ceda municipalitatii. Important este ca fiecare proiectant sa faca, pentru fiecare suprafata de teren pe care municipalitatea va avea investitii, cate un proiect in baza caruia acestea sa fie declarate de utilitate publica", a precizat Adriean Videanu.
Magheru de o luna in reparatii
Adriean Videanu a mai anuntat, la conferinta de ieri, ca firma Euroconstruct a cerut permisiunea Primariei Capitalei sa fie pasuita pana dupa 15 mai cu finalizarea reparatiilor de pe Bd. Magheru, motivand ca dupa aceasta data va aduce din strainatate un utilaj performant. "Am fost de acord cu aceasta cerere, dar intre timp Euroconstruct a primit utilajul, asa ca in prezent au fost reluate lucrarile de refacere a asfaltului", a precizat edilul-sef. In privinta bordurilor, Videanu sustine ca nu stie despre faptul ca firma care executa lucrarile de intretinere stradala a scos bordurile si le-a inlocuit, desi cele "vechi" fusesera montate in urma cu doi ani, fara a suferi degradari. Videanu a promis ca va verifica aceasta situatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.