Vanzarile din sectorul de retail in zona euro au inregistrat in luna aprilie cea mai importanta crestere din ultimii doi ani, reiese dintr-un sondaj realizat de Bloomberg in randul a peste 1.000 de manageri ai unor unitati de vanzare cu amanuntul. I
Vanzarile din sectorul de retail in zona euro au inregistrat in luna aprilie cea mai importanta crestere din ultimii doi ani, reiese dintr-un sondaj realizat de Bloomberg in randul a peste 1.000 de manageri ai unor unitati de vanzare cu amanuntul. Indicele care evalueaza activitatea acestui sector in cele 12 state din zona euro, denumit Purchasing Managers' Index (PMI), s-a plasat luna trecuta la 54,6 puncte, fata de 48,5 puncte in luna martie. Valorile PMI superioare nivelului de 50 de puncte indica expansiunea sectorului in cauza. Pentru Germania, care genereaza o treime din PIB-ul zonei euro, PMI a fost de 59,3 puncte in aprilie, de la 48,9 puncte in luna precedenta. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.