Inca o realizare de prestigiu pentru gimnastica noastra masculina la Campionatele Europene desfasurate saptamana trecuta la Volos. Cu un lot tanara, trei dintre titularii de marca spunand adio activitatii competitionale, adica Marius Urzica, Ioan Suc
Inca o realizare de prestigiu pentru gimnastica noastra masculina la Campionatele Europene desfasurate saptamana trecuta la Volos. Cu un lot tanara, trei dintre titularii de marca spunand adio activitatii competitionale, adica Marius Urzica, Ioan Suciu si Dan Potra, team-ul tricolor a reusit sa se claseze pe locul secund in concursul pe echipe, la mai putin de doua puncte in urma Rusiei. Iar revelatia intrecerilor din Grecia a fost, fara-ndoiala, debutantul de aproape 19 ani, Flavius Koczi, care ieri, in finalele pe aparate, s-a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere la cal cu manere, cu 15,250 puncte. Dupa o executie de mare clasa, dar mai ales datorita unor nervi de fier. Stapanire care i-a lipsit, insa, unui alt gimnast tanar, cu mare potential, Daniel Popescu, care din cauza unei ratari a trebuit sa se multumeasca cu pozitia a cincea la acelasi aparat, 14,425 puncte. Iar daca la sol renumitul Marian Dragulescu a avut o ezitare la cea de-a doua diagonala acrobatica, intrand in posesia medaliei de argint, cu 15,525 puncte, Razvan Selariu fiind al patrulea, cu 15,375 puncte, la sarituri, "Marocanul" si-a scos parleala, castigand de-o maniera impresionanta finala de la sarituri, cu un punctaj incredibil: 16,587. Aparat unde a fost secondat de Alin Jivan, un alt sportiv cu mari perspective, care a obtinut 16,387 puncte.
Asadar, puse cap la cap, performantele acestui om aparent din umbra, coordonatorul Dan Grecu, se constituie intr-o adevarata lectie pentru cautatorii de aur din latura feminina. De multe ori incapabili sa puna stavila intre orgoliile, uneori refulate, si interesul de grup. Adica Romania! Normal, dincolo au contat si premierile in numerar, care au indulcit de atatea ori amarul solitudinii. Numai modestia unui fost gimnast de exceptie, trecut si printr-o Judecata de Apoi, poate contura profilul acestui antrenor cu care s-ar mandri orice tara interesata de rezultate cu ecou mondial. Tacut, Doamne fereste sa se enerveze, vorbeste si mai incet! Sacadat! Contestat, adesea, pentru ca nu iese in fata. Respectat, insa, ca profesionist. Un barbat adevarat, intr-un sport al barbatilor! Altfel, de-o bunatate si-o generozitate greu de inteles in vremurile pe care le traim. N-a fost, insa, singur. Deasupra tuturor, mai mult poate decat sotia Elena, coregraf, sta actualul presedinte al federatiei: Adrian Stoica. Unul dintre cele mai importante personaje ale Federatiei Internationale de Gimnastica. Poate viitor conducator al acesteia! Echipa s-a refugiat, benefic pentru gimnastica romaneasca. Cu rezultate spectaculoase, poate nu pe banda ca la fete, dar pe indelete. In plus, la masculin sunt sase aparate, cu doua mai mult decat la fete, iar varsta desavarsirii este de aproximativ 25 de ani! Ca si la jocurile de echipa, costurile sunt mai mari. Sa nu omitem la acest rezultat, cat Lana de Aur a Argonautilor, aportul colectivului tehnic al lotului olimpic masculin: Aurelian Georgescu, Adrian Sandu, Stefan Gal. Si atatia antrenori nevazuti, neauziti, care au pus umarul la o alta medalie pentru Romania. Si daca mai punem la socoteala faptul ca familia Grecu i-a acordat o sansa, exploatata din plin, Catalinei Ponor, de a mai aduce inca trei medalii continentale in tara, tabloul este complet. Catalina a putut in acest fel sa se antreneze in acelasi timp cu baietii. Sa nu fie singura cu durerile ei in sala. Chiar daca solul era ravnit cu varf si indesat. Se adauga munca de socializare, o atmosfera propice unui efort pe rupte. De care se face "vinovata" Elena Grecu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.