O nava pe care se aflau patru romani a naufragiat, miercuri noaptea, in largul coastelor Africii de Sud. Potrivit purtatorului de cuvant al companiei careia ii apartine vasul, Nicholas Browan, echipajul era format din 24 de filipinezi, patru greci, p
O nava pe care se aflau patru romani a naufragiat, miercuri noaptea, in largul coastelor Africii de Sud. Potrivit purtatorului de cuvant al companiei careia ii apartine vasul, Nicholas Browan, echipajul era format din 24 de filipinezi, patru greci, patru romani si un ucrainean. Sase dintre cei 33 de membri ai echipajului navei Alexandros T, sub pavilion grecesc, au fost salvati miercuri noapte, la scurt timp dupa scufundarea navei. Echipele de salvare au recuperat, ieri, un al saptelea membru al echipajului.
Nava Alexandros T transporta 155.000 de tone de minereu de otel pe care il incarcase din Brazilia si se indrepta spre China. "Din cate am inteles, a inceput sa se incline intr-o parte si sa se rupa la jumatate, apoi s-a scufundat", a declarat comandantul adjunct al serviciilor de salvare in mare din Portul Elisabeth, Paul Killeen. Vasul a fost construit in 1989 si se afla in administrarea unei companii din St Vincent si Grenadine, potrivit firmei DNV care se ocupa de inregistrarea navelor. Compania a refuzat sa comenteze posibilele cauze ale accidentului.
Unul dintre membrii Centrului maritim de coordonare a activitatilor de salvare, Mark Hellenberg, a declarat ca nava a trimis un semnal de alarma in jurul orei locale 21.00 (22.00 ora Romaniei). Un vas aflat in apropiere, Fortune Express, a fost directionat catre locul accidentului de catre autoritatile maritime si a asistat la scufundarea rapida a navei Alexandros T, dar a reusit sa salveze sase membri ai echipajului. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.