Casa de discuri EMI, a treia din lume ca marime, a inceput iar negocierile cu Warner Music, a patra mare companie din sectorul de profil la nivel mondial, cu privire la o posibila fuziune, informeaza Reuters. In cursul acestei saptamani, presedintele
Casa de discuri EMI, a treia din lume ca marime, a inceput iar negocierile cu Warner Music, a patra mare companie din sectorul de profil la nivel mondial, cu privire la o posibila fuziune, informeaza Reuters. In cursul acestei saptamani, presedintele EMI, Eric Nicoli, a inaintat o oferta de preluare presedintelui Warner Music, Edgar Bronfman jr., dar negocierile se afla inca intr-o faza incipienta si nu este exclusa posibilitatea ca fuziunea sa nu se finalizeze.
Conform unui raport prezentat de New York Times un acord intre EMI si Warner Music ar valora peste cinci miliarde de dolari, echivalentul a 30 de dolari pe actiune. In 2003, EMI a pierdut concursul pentru preluarea diviziei Warner, a grupului Time Warner, in favoarea unui consortiu de fonduri de investitii condus de Edgar Bronfman jr. Time Warner a realizat tranzactia cu acest consortiu, pentru a se conforma conditiilor impuse de autoritatile de reglementare a concurentei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.