Principele Radu si Principesa Margareta au participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la ceremoniile oficiale prilejuite de aniversarea implinirii varstei de 60 de ani a Regelui Carl XIV Gustaf al Suediei, informeaza Palatul Elisabeta. Suita de man
Principele Radu si Principesa Margareta au participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la ceremoniile oficiale prilejuite de aniversarea implinirii varstei de 60 de ani a Regelui Carl XIV Gustaf al Suediei, informeaza Palatul Elisabeta. Suita de manifestari a inceput sambata cu un dineu oficial oferit la Palatul Drottningholm, resedinta oficiala a Familiei Regale Suedeze. Au participat delegati ai Caselor Regale europene si din Asia, reprezentand peste 20 de state. Printre oaspetii de seama s-au numarat Regele Juan Carlos I al Spaniei, Regele Albert II al Belgiei, Regele Harald V al Norvegiei, Regina Beatrix a Olandei, Regele Simeon al Bulgariei, Principele Consort al Danemarcei, Principele Suveran al Principatului Monaco - Albert II, presedintii Finlandei si Islandei. Duminica, Principesa Margareta si Principele Radu au participat la un Te Deum tinut in Capela Regala a Palatului Regal, apoi au luat parte alaturi de ceilalti invitati la ceremonialul oficial al schimbarii garzii. La final, Regele Suediei a fost aclamat de multimea stransa pe esplanada din fata Palatului Regal. Pentru a onora jubileul Regelui Carl XIV Gustaf, presedintele Parlamentului suedez a oferit un dejun oficial in Sala de Aur a Parlamentului din Stockholm. In onoarea sefului statului suedez, Academia Regala de Muzica a oferit un concert in Sala Mare a Palatului Regal. La finalul manifestarilor, in Sala de Stat a Palatului Regal, Principesa Margareta a Romaniei si Principele Radu de Hohenzollern-Veringen au participat la dineul de gala in cinstea Regelui Carl XIV Gustaf, in prezenta Familiilor Regale europene si a numeroase personalitati politice suedeze si europene. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.