Cel mai mare producator de petrol din Rusia, Lukoil, detine fonduri importante, pe care le va utiliza pentru achizitionarea de active in sectorul petrolier european, a anuntat vicepresedintele Andrei Gaidamaka, citat de Reuters. Luand cuvantul la u
Cel mai mare producator de petrol din Rusia, Lukoil, detine fonduri importante, pe care le va utiliza pentru achizitionarea de active in sectorul petrolier european, a anuntat vicepresedintele Andrei Gaidamaka, citat de Reuters. Luand cuvantul la un Forum economic rus, desfasurat la Londra, Gaidamaka a explicat ca datoriile nete ale companiei petroliere sunt evaluate la doar 3 miliarde de dolari, iar Lukoil dispune de fonduri suficiente pentru a efectua investitii in sectorul petrolier european. El a dezmintit zvonurile potrivit carora Lukoil, detinuta in proportie de 17% de producatorul petrolier american ConocoPhillips, are in plan sa lanseze o oferta pentru preluarea unei rafinarii suedeze.
Potrivit Reuters, unul dintre obiectivele Lukoil este obtinerea unui pachet de actiuni majoritar in cadrul rafinariei lituaniene Mazeikiu, care a fost pusa in vanzare de grupul rus Iukos.
Lukoil va inainta oferta de preluare impreuna cu ConocoPhillips. Gaidamaka a precizat, insa, ca ia in calcul si alte optiuni de cumparare de active in sectorul european.
Valoarea de piata a Lukoil se apropie de 90 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.