Trei transporturi ilegale cu 8,7 tone de alcool a reusit sa puna pe "picioare ", in doar 4 zile, patronul unei firme din judetul Timis. Desi, exact in urma cu o saptamana, fusese interceptat un TIR cu bautura fara documente de provenienta, apartinand

Trei transporturi ilegale cu 8,7 tone de alcool a reusit sa puna pe "picioare ", in doar 4 zile, patronul unei firme din judetul Timis. Desi, exact in urma cu o saptamana, fusese interceptat un TIR cu bautura fara documente de provenienta, apartinand SC "Laudan" SRL, sambata noaptea, alte 2 masini au fost surprinse in trafic. Se pare ca nici macar ancheta declansata de politisti nu l-a impiedicat pe Nicolae Rusu sa sisteze activitatea firmei pe care o conduce.
Potrivit purtarorului de cuvant al IPJ Timis, comisar Serban Pittner, pe 22 aprilie a.c., in jurul orei 1,30, pe Bd. Sudului, doua echipaje de la circulatie au oprit pentru control autoutilitara marca Fiat Doblo, condusa de Adrian Ruta, 22 ani, angajat la SC "Laudan" SRL Sanandrei. Din primele verificari, s-a stabilit ca acesta transporta 2.260 sticle de cate 500 ml fiecare, continand bauturi alcoolice cu aroma de rom si vodca. Ca si in cazul primului transport de 6,5 tone descoperit la inceputul saptamanii trecute, nici acum nu axistau documente de insotire a marfii.
Tot in aceeasi noapte, a mai fost oprit pentru control si autovehiculul condus de Georgel Vaduva, 24 ani, angajat tot al firmei patronate de Nicolae Rusu. Acesta transporta o cantitate similara de marfa, fara a detine facturi si avize de insotire. Cei doi au declarat in timpul interogatoriului ca au primit dispozitia de transport de la Laurentiu Pascaru, asociat si administrator la SC "Laudan" SRL. "Din primele verificari a mai rezultat ca bauturile transportate aveau ca destinatie societati comerciale din Ardeal", ne-a precizat comisarul Pittner. Dupa ce in noaptea de 18/19 aprilie a.c., a fost descoperit un transport asemanator cu 6.500 litri bauturi din aceeasi categorie, cercetarile in acest caz au fost extinse. Comisarul Pittner ne-a declarat atunci ca cercetarile vizeaza mai multe persoane pentru a se stabili cu exactitate cine este producatorul bauturilor cu aroma de rom si de vodca, de unde au fost procurate etichetele ce par a fi contrafacute, cate astfel de transporturi au fost efectuate si unde s-a realizat imbutelierea.

Marfa, pentru Ardeal

Alcoolul descoperit era imbuteliat in sticle de 0,5 si 5 litri si exista suspiciuni ca ar avea legatura cu o retea de contrabandisti. Gheorghe Saucimitanu, 37 de ani, soferul TIR-ului, angajat la SC "Jebereanu Impex" SRL Resita, a declarat atunci ca marfa nu este a lui, ci ca a luat-o de la o cunostinta din judetul Alba si urma sa o duca altei persoane, in Resita. Se pare ca o parte din timbrele de pe sticle sunt contrafacute si nu exista acte de provenienta pentru marfa. Toata cantitatea de alcool a fost retinuta pentru verificari si daca ar fi intrat pe piata, s-ar fi castigat in jur de o jumatate de miliard de lei vechi. Politistii se indoiesc si de calitatea marfurilor, motiv pentru care se realizeaza probe de laborator pentru a vedea exact ce contineau sticlele. O alta persoana implicata in acest dosar este Nicolae Rusu, 31 de ani, din Timisoara, patron la SC "Laudan" SRL, din localitatea Sanandrei. "In timpul interogatoriilor, el a venit la sediul Politiei si a prezentat un aviz de expeditie de la societatea sa catre SC "Mirifin Trans" SRL Resita. In document aparea doar o parte din cantitatea de sticle, adica doar cea care avea aplicata banderole de marcaj", ne-a precizat comisarul Pittner. In TIR, politistii au gasit 6.793 sticle gen Pet cu aroma de vodca, de rom si bauturi spirtoase incolore purtand diverse etichete pe care este imprimat "Buciumi" si "Special de Miraslau". "Impreuna cu Garda Financiara am identificat depozitul de bauturi, unde este administrator Nicolae Rusu, si am ridicat banderolele de marcaj. El este cercetat pentru evaziune fiscala, mai exact pentru punerea in circulatie fara drept de timbre cu regim special. Nu s-a inceput urmarirea penala impotriva nimanui, ancheta fiind in desfasurare pentru strangerea tuturor probelor", a mentionat comisarul Pittner.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.