Un numar de 122 de fosti salariati de la Mecanica SA Vaslui, societate aflata in faliment, au fost dati in judecata de lichidatorul judiciar pentru recuperarea unui prejudiciu de 17 miliarde de lei. Potrivit Mediafax, actiunea indreptata de lichidato
Un numar de 122 de fosti salariati de la Mecanica SA Vaslui, societate aflata in faliment, au fost dati in judecata de lichidatorul judiciar pentru recuperarea unui prejudiciu de 17 miliarde de lei. Potrivit Mediafax, actiunea indreptata de lichidatorul judiciar impotriva unei treimi dintre fostii angajati ai societatii vasluiene a fost luata ca urmare a neconcordantei dintre inventarul existent in procesele-verbale incheiate la inchiderea fabricii si ceea ce a fost descoperit faptic in societate. "Cum era si firesc, la preluarea fabricii am facut niste inventare si am constatat ca exista multe utilaje dezmembrate pentru care s-au facut procese-verbale, de care nu se mai stie nimic. Este foarte grav ceea ce se intampla si cineva trebuie sa plateasca. Ca este vinovata fosta conducere sau cei care au lucrat acolo, asta va decide instanta. Noi trebuie sa recuperam cele 17 miliarde de lei care nu se regasesc fizic, desi scriptic exista", a declarat Dumitru Lazar, lichidatorul judiciar al SC Mecanica SA Vaslui. Pe langa cele 122 de dosare penale inaintate deja in instanta, lichidatorul judiciar sustine ca pregateste alte cateva zeci de dosare si pentru alti salariati ai fabricii vasluiene.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.