Curtea de Apel Bucuresti a luat in discutie, ieri, recursul procurorilor fata de decizia Tribunalului Bucuresti de a revoca mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Zaher Iskandarani. Magistratii CAB au decis sa amane pentru astazi pronunta
Curtea de Apel Bucuresti a luat in discutie, ieri, recursul procurorilor fata de decizia Tribunalului Bucuresti de a revoca mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Zaher Iskandarani. Magistratii CAB au decis sa amane pentru astazi pronuntarea in acest dosar, pentru a da avocatilor posibilitatea de a depune concluzii scrise.
In data de 11 aprilie, Tribunalul Bucuresti a revocat mandatul de arestare preventiva emis pe numele sirianului Zaher Iskandarani, judecatorii constatand ca la luarea acestei masuri ar fi fost incalcate cateva reguli procedurale. Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au facut insa recurs.
Doi dintre aparatorii omului de afaceri au depus ieri la dosar o cerere de amanare, insa aceasta a fost respinsa de catre judecatori, dat fiind faptul ca mandatul de arestare preventiva al sirianului expira peste doua zile. Ultima prelungire a mandatului a avut loc in martie, fiind valabila pana in 20 aprilie. In conditiile revocarii de catre Tribunalul Bucuresti a mandatului de arestare, o alta prelungire nu a mai putut fi ceruta de catre procurori.
Peste trei luni de arest
Zaher Iskandarani a fost arestat de Tribunalul Bucuresti, in decembrie 2005, la cateva zile dupa ce trei presupusi complici ai acestuia au fost arestati pentru infractiuni economice. Eugen Iovescu, Obayda Ghannoum si Ghassan Wahbeh au fost arestati preventiv, fiind acuzati pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni privind operatiunile vamale ilicite cu utilaje de productie a tigarilor si alcoolului, in afara antrepozitului fiscal, precum si ascunderea sursei impozabile. Ei au fost retinuti in urma unei actiuni la care au participat procurori ai Directiei si Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, jandarmi, angajati ai Garzii Financiare si ofiteri ai SRI.
Acest nou dosar este disjuns din cel in care, in mai 2005, au fost arestati Zaher Iskandarani, Eugen Iovescu, Obayda Ghannoum si Jamil Fadi. Acestia au fost acuzati de "initiere si constituire a unui grup infractional organizat avand drept scop comiterea de infractiuni grave, respectiv contrafacerea si contrabanda de mare anvergura cu tigari", prevazuta de articolul 7 (alineatul 1) din Legea 39/2003. Activitatea grupului se desfasura in principal la fabrica de la Sacalaz, apartinand uneia dintre firmele controlate de Zaher Iskandarani, unde se contrafaceau tigari destinate contrabandei. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.