Cunoscutul cotidian economic Financial Times isi exprima dubiile si mirarea fata de crearea, in Italia, a unui eventual Guvern condus de Romano Prodi, a informat site-ul italian TGCOM. Astfel, editorialistul publicatiei britanice, Wolfgang Munchau, a
Cunoscutul cotidian economic Financial Times isi exprima dubiile si mirarea fata de crearea, in Italia, a unui eventual Guvern condus de Romano Prodi, a informat site-ul italian TGCOM. Astfel, editorialistul publicatiei britanice, Wolfgang Munchau, apreciaza ca "victoria stransa a coalitiei de centru stanga, condusa de Romano Prodi, constituie cel mai prost rezultat imaginabil in ceea ce priveste posibilitatea Italiei de a ramane in zona euro dupa anul 2015". "Prevad ca investitorii straini vor incepe sa isi puna problema participarii Italiei la zona euro pe durata unei guvernari conduse de Prodi", scrie Munchau, care aminteste ca economia italiana se afla intr-o situatie foarte dificila. "Dar este important sa ne gandim ca problemele italienilor sunt diferite de cele ale Frantei si Germaniei.(...) Si Italia este afectata de un nivel scazut al cresterii economice, chiar daca crearea unor locuri de munca a fost relevanta. Dar problema Italiei este aceea de a nu fi pregatita pentru o viata in Uniunea monetara", considera editorialistul de la Financial Times. Rezultatele alegerilor legislative din 9 si 10 aprilie, din Italia, raman inca sub semnul intrebarii, chiar daca indica victoria stransa a coalitiei de centru stanga. In vreme ce Romano Prodi a savurat deja cupa victoriei, premierul Silvio Berlusconi refuza, in continuare, in pofida criticilor ce i se aduc, sa-si recunoasca infrangerea. Seful Guvernului de la Roma, care nu pare dispus sa cedeze locul la Palatul Chigi, l-a invitat pe Romano Prodi "sa reflecteze impreuna" la situatia creata in Italia dupa acest scrutin. Intr-o scrisoare deschisa, aparuta in Corriere della Sera, la finele saptamanii trecute, Berlusconi isi invita adversarul la un dialog, "in vederea gasirii de solutii" pentru Italia de dupa alegeri. "Pe baza votului popular, nu exista nici invingator, nici invins", crede Berlusconi, insisitand pe ideea unei intelegeri partiale, limitate in timp, cu scopul "infruntarii obiectivelor institutionale imediate, economice si internationale ale Italiei". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.