Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a transmis Guvernului un memorandum privind pachetul de 8% din actiunile Petrom destinate salariatilor, propunand doua variante, respectiv vanzarea catre angajati sau catre o asociatie a acestora, a declarat i
Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a transmis Guvernului un memorandum privind pachetul de 8% din actiunile Petrom destinate salariatilor, propunand doua variante, respectiv vanzarea catre angajati sau catre o asociatie a acestora, a declarat ieri ministrul de resort, Codrut Seres, la conferinta Energiei in Regiunea Marii Negre. "Memorandumul privind vanzarea celor 8% din Petrom a fost depus, saptamana trecuta, la Secretariatul General al Guvernului, si este posibil ca in sedinta din aceasta saptamana sa intre pe masa Executivului", a spus Seres.
Prima varianta cuprinsa in memorandumul prezentat de MEC este o Hotarare de Guvern care prevede vanzarea a 8% din actiunile Petrom, strict catre angajati, a spus Seres. El a precizat ca in aceasta categorie intra personalul care a fost angajat cu carte de munca la Petrom intre momentul infiintarii companiei (n.r. - 1997) si privatizare (n.r. - 2004), iar achizitia actiunilor va putea fi facuta si prin delegare. Cea de-a doua varianta face referire la o asociatie a angajatilor si permite vanzarea actiunilor Petrom si prin intermediul acesteia. Conform contractului de privatizare semnat de autoritati cu grupul austriac OMV, fostii si actualii salariati ai Petrom au posibilitatea sa achizitioneze de la stat, la acelasi pret cu cel achitat de OMV, actiuni ale companiei in limita a 8% din capitalul social. Noul proprietar al Petrom a achitat un pret de 5,25 eurocenti pe actiune, echivalentul a 0,185 lei la cursul actual al euro. In ceea ce priveste contractul de privatizare a Petrom, acesta ar putea fi prezentat public in perioada imediat urmatoare, cu exceptia planului de afaceri, care va ramane confidential, a anuntat Codrut Seres.
El a precizat ca grupul austriac OMV se va pronunta saptamana viitoare asupra prezentarii contractului. Pe de alta parte, directorul general adjunct al Petrom, Werner Schinhan, a afirmat, recent, ca prezentarea contractului nu prezinta "o problema deosebita pentru grupul austriac OMV", dar ca o astfel de masura ar trebui sa vizeze toate contractele de privatizare incheiate de autoritatile romane.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.