In aceasta seara, de la orele 19.00, la Teatrul Odeon din Bucuresti incepe festivitatea de decernare a Premiilor Radio Romania Cultural (RRC) pentru 2005. ZIUA a fost nominalizata, alaturi de "Gandul", "Jurnalul national" si "Cotidianul" la categoria
In aceasta seara, de la orele 19.00, la Teatrul Odeon din Bucuresti incepe festivitatea de decernare a Premiilor Radio Romania Cultural (RRC) pentru 2005. ZIUA a fost nominalizata, alaturi de "Gandul", "Jurnalul national" si "Cotidianul" la categoria "Jurnalism cultural", subsectiunea "cotidiane". Din aceeasi categorie, "jurnalism cultural", fac parte si emisiunile TV si revistele. Reamintim ca vor mai fi acordate premii pentru poezie, teatru, film, muzica, arte plastice, stiinta si educatie (ZIUA a publicat toate nominalizarile in editia din 18 martie).
Exista si trei laureati ai unor categorii speciale care sunt deja cunoscuti. Este vorba despre acad. Solomon Marcus - Premiul de Excelenta, "pentru medierea inspirata, timp de decenii, intre lumea stiintei si lumea artelor prin cartile sale, devenite repere ale unui nou umanism"; scriitorul Norman Manea - Premiul "Lux Mundi", inaugurat odata cu aceasta editie, acordat "pentru talentul artistic si consecventa morala cu care a infatisat lumii imaginea complexa a societatii romanesti si pentru felul in care a reusit sa transfigureze drama biografica, pe fundalul unei framantate istorii"; pianista Alina Elena Bercu (reprezentanta Romaniei la Concursul Eurovision Young Musicians 2006) - Premiul "In memoriam Iosif Sava".
Spectacolul de gala este regizat de Attila Vizauer, cu Victor Rebengiuc, Monica Davidescu sI Mircea Tiberian in roluri de gazde, invitati speciali fiind Dan Puric si Nicu Alifantis. Gala va fi transmisa de RRC maine seara, in timp ce TVR Cultural va difuza inregistrarea acesteia in seara de 26 martie. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.