"Nu voi comenta asupra cazurilor particulare pentru ca nu sunt nici judecator, nici procuror roman, insa am impresia ca lupta impotriva coruptiei a fost politizata si mediatizata intr-o masura foarte inalta in aceasta tara. (...) In mai, cand vom eva
"Nu voi comenta asupra cazurilor particulare pentru ca nu sunt nici judecator, nici procuror roman, insa am impresia ca lupta impotriva coruptiei a fost politizata si mediatizata intr-o masura foarte inalta in aceasta tara. (...) In mai, cand vom evalua din nou cum a evoluat aceasta lupta contra coruptiei, vom fi interesati sa vedem si daca aceasta lupta a fost dusa in limitele echitatii, ale justetei, si ale echilibrului, si, de asemenea, daca urmaririle penale care s-au inceput se vor finaliza cu aducerea in fata Justitiei. (...) Agenda politica din Romania sufera pentru ca multe teme au fost uitate sau lasate la o parte in favoarea dezbaterii privind lupta impotriva coruptiei, cum e lupta impotriva saraciei, asistenta medicala etc. (...) Nu ne va preocupa sa vedem doar daca Justitia se face in mod impartial, ci si daca sistemele sociale si economice ale tarii sunt bazate pe reguli echilibrate si juste. Vom continua sa sprijinim aspiratiile Romaniei de a adera la UE in 2007, dar vom privi cu un ochi critic la felul in care isi indeplineste Guvernul rolul de a pregati Romania sa adere in 2007. Ne vom indeplini misiunea si cu simpatie, dar si cu responsabilitate. (...) Trebuie sa spun ca ceea ce se intampla in Romania in momentul de fata depaseste tot ceea ce am cunoscut noi in trecut in acest domeniu. Vom cere Comisiei Europene sa se pronunte asupra acestui aspect, daca nu cumva este unul exagerat. Nu vom accepta ca lupta impotriva coruptiei sa reflecte un amestec politic foarte inalt."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.