Transferul fotbalistului Florin Bratu de la clubul de fotbal FC Rapid la Galatasaray Istanbul va face obiectul unei anchete a Departamentului National Anticoruptie. Asta, intrucat prejudiciul din acest caz ar putea depasi suma de un milion de euro. I
Transferul fotbalistului Florin Bratu de la clubul de fotbal FC Rapid la Galatasaray Istanbul va face obiectul unei anchete a Departamentului National Anticoruptie. Asta, intrucat prejudiciul din acest caz ar putea depasi suma de un milion de euro. In aceste conditii, DNA a cerut Inspectoratului General al Politiei Romane sa puna la dispozitie toate documentele privind acest caz. Purtatorul de cuvant al Departamentului National Anticoruptie, Lidia Saplacan, a precizat ca ancheta DNA are la baza verificarile efectuate "privind transferurile unor fotbalisti romani la cluburi internationale de fotbal legate de posibile evaziuni fiscale". Lidia Saplacan ne-a confirmat de asemenea ca acest caz este de competenta DNA, intrucat paguba depaseste un milion de euro.
In aceste conditii, probabil ca procurorii anticoruptie ii vor chema la audieri pe toti cei implicati in transferul lui Florin Bratu, printre care Ioan "Giovani" Becali si Gica Popescu. Dar probabil ca la DNA va trebui chemat si George Copos. Patronul clubului Rapid in momentul in care a fost realizat dubiosul transfer.
Dupa cum se stie, in urma cu cateva zile, la sediul Federatie, Romane de Fotbal s-au prezentat reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei Romane dar si ai Biroului National Interpol, carora le-au fost puse la dispozitie documentele privind cazul transferului lui Florin Bratu, dar si al lui Adrian Mutu.
Presa a dezvaluit ca fostii impresari Ioan Becali si Gica Popescu ar fi incasat, in mod ilegal, aproximativ doua milioane de dolari in urma transferului lui Bratu. Conform unui document remis de Galatasaray la FIFA, in care sunt prezentate platile facute de gruparea turca pentru transferul jucatorului, Becali a primit 500.000 de dolari, iar Gica Popescu un milion. De asemenea, Popescu a mai primit, in numele clubului Rapid, 600.000 de dolari. Direct in contul Rapidului au fost virati 630.000 de dolari, iar gruparea Tractorul Brasov, unde a fost format Bratu, a incasat aproape 20.000 de dolari, reprezentand indemnizatia de solidaritate. Se pare ca singurii bani intrati in contul Rapidului din transferul lui Bratu sunt cei 630.000 de dolari. De asemenea, Gica Popescu nu a prezentat un contract de reprezentare cu Rapid in forma ceruta de regulamentul agentilor de jucatori, in baza caruia s-a prezentat la Galatasaray pentru recuperarea unor sume restante din transferul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.