Pe plan mondial exista 793 de miliardari, a caror avere combinata ajunge la 2.600 de miliarde de dolari, cu 18% peste nivelul din luna martie a anului trecut, potrivit unui clasament intocmit de revista americana Forbes. In acest an, in fruntea clasa
Pe plan mondial exista 793 de miliardari, a caror avere combinata ajunge la 2.600 de miliarde de dolari, cu 18% peste nivelul din luna martie a anului trecut, potrivit unui clasament intocmit de revista americana Forbes. In acest an, in fruntea clasamentului se plaseaza tot Bill Gates, in varsta de 50 de ani, fondatorul Microsoft, cu o avere estimata la 50 de miliarde de dolari.
Omul de afaceri american se afla in fruntea clasamentului de 12 ani consecutivi. Gates este secondat de presedintele Berkshire Hathaway, Warren Buffet, cu 42 miliarde de dolari, potrivit Mediafax. Carlos Slim Helu cu cele 30 de miliarde de dolari, ocupa locul trei in topul Forbes. Helu, cea mai bogata persoana din America Latina, a mostenit averea pe care a dezvoltat-o prin intermediul unor afaceri in domeniul telecomunicatiilor. In functie de repartizarea geografica, pe prima pozitie se plaseaza America de Nord, cu 385 miliardari, urmata de Europa, cu 209 miliardari si Asia si Australia, cu 112 miliardari. Pe ultimele doua locuri se regasesc Orientul Mijlociu si Africa, cu 53 miliardari si America de Sud si Centrala, cu 34 de persoane. Cel mai bogat european este elvetianul Ingvar Kamprad, 79 de ani, fondatorul Ikea, cu o avere de 28 miliarde de dolari. Kamprad a inceput sa vanda mobila in 1947. In prezent, Ikea are magazine in 33 de tari si continua sa se extinda, in special catre Asia.
Pe locul doi, cu o avere de 23,5 miliarde de dolari se afla Lakshmi Mittal, fondatorul celui mai mare producator mondial de otel, Mittal Steel, urmat de Bernand Arnault, proprietarul lantului de magazine LVMH, cu 21,5 miliarde de dolari. In functie de varsta, cei mai tineri membri ai topului sunt printul german Albert von Thurn und Taxis, 1,9 miliarde de dolari si Hind Hariri, fiica cea mica a premierului libanez Rafik Hariri, cu 1,4 miliarde de dolari, ambii in varsta de 22 ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.