La nivel informal, membri CSAT au primit o instiintare ca pe 15 martie va fi organizata o noua sedinta a Consiliului. Principala tema de discutie va fi pachetul de legi care privesc siguranta nationala si reorganizarea serviciilor secrete. Potrivit u
La nivel informal, membri CSAT au primit o instiintare ca pe 15 martie va fi organizata o noua sedinta a Consiliului. Principala tema de discutie va fi pachetul de legi care privesc siguranta nationala si reorganizarea serviciilor secrete. Potrivit unor surse din Comisia de aparare, presedintele comisiei, deputatul PD Mihai Stanisoara (foto) a fost mandatat, prin consens, de parlamentarii comisiei sa ceara presedintelui Traian Basescu desecretizarea legilor.
El va avea acest rol ca reprezentant al comisiei si nu ca deputat PD. In plus, la sedinta CSAT se asteapta ca Basescu sa ceara oficial desecretizarea stenogramei sedintiei trecute in care s-a discutat despre caracterul secret al legilor sigurantei nationale. Sub protectia anonimatului, liberalii spun ca nu le este teama de aceasta dezvaluire a discutiilor din CSAT pentru ca acolo se va regasi si pozitia lui Traian Basescu pentru ca proiectele sa fie prezentate direct ca initiative si nu ca documente de studiu. Acest lucru ar confirma banuiala ca Traian Basescu si-a asumat proiectele intocmite de SRI si SIE care cuprind prevederi abuzive.
Geoana il cheama pe Basescu in Parlament
Liderul PSD Mircea Geoana a sustinut ieri ca presedintele Basescu trebuie sa se prezinte in fata Parlamentului pentru a raspunde la toate elementele de neclaritate pe care le contin propunerile de legi privind siguranta nationala. "Traian Basescu are obligatia sa vina (in fata Parlamentului, n. red.) si sa raspunda la toate elementele de neclaritate pe care propunerile brute de legi, pe care ni le-a dat pe o discheta secretizata la consultarile de la Cotroceni, le contin", a precizat Geoana. Atacurile la Strategia de Securitate Nationala au continuat si la Institutul de analiza politica "Ovidiu Sincai" condus de pesedistul Adrian Severin. Severin a atacat forma si continutul Strategiei, sustinand ca "vocabularul folosit este american, gramatica ruseasca si ortografia romaneasca". In concluzie, ISD a propus o alta structura pentru strategia de securitate nationala care sa respecte insa standardele democratice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.