Tonul Frantei se anunta optimist in privinta aderarii Romaniei la UE. "Lucrurile sunt clare: am certitudinea ca Romania va intra in Europa la 1 ianuarie 2007", a declarat, miercuri, in acest sens, deputatul francez Jacques Myard, cu ocazia unei reuni
Tonul Frantei se anunta optimist in privinta aderarii Romaniei la UE. "Lucrurile sunt clare: am certitudinea ca Romania va intra in Europa la 1 ianuarie 2007", a declarat, miercuri, in acest sens, deputatul francez Jacques Myard, cu ocazia unei reuniuni cu presa, sustinuta la Ambasada Frantei la Bucuresti. Daca in 2003 constata deficiente de natura economica, in domeniul Justitiei, dar si in ceea ce priveste statutul jurnalistilor si controlul frontierelor, oaspetele francez a salutat evolutiile "radicale" din ultimii doi ani, apreciind ca, in prezent, aderarea ar putea fi "intarziata" de chestiuni "secundare, tehnice". "Astazi am certitudinea ca problemele care mai raman sunt secundare, tehnice si nu pot avea consecinte asupra unui raspuns afirmativ la intrebarea privind aderarea Romaniei la UE" potrivit calendarului stabilit, a punctat Myard, insistand, totusi, asupra necesitatii sustinerii eforturilor depuse de Bucuresti in vederea asimilarii acquis-ului comunitar, dar si asupra imbunatatirii capacitatii de absorbtie a fondurilor europene. Optimist in privinta evaluarii din mai a Comisiei Europene, oficialul francez a declarat ca va elabora un raport propriu, in care va propune ratificarea cat mai rapida a Tratatului de aderare a Romaniei la spatiul comunitar. "Ministrul de Externe Philippe Douste-Blazy a aratat ca trebuie asteptat raportul Comisiei Europene pentru a ratifica Tratatul de Aderare, dar Romania nu trebuie sa se mai teama de aceste chestiuni tehnice", a afirmat deputatul francez. Acesta a avansat, totodata, si un termen, preconizand ca Legislativul francez se va pronunta asupra documentului in iunie sau, cel tarziu, in toamna anului acesta. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.