Dupa doi ani de cercetari, un paleontolog scotian a ajuns la concluzia ca miticul monstru din Loch Ness era de fapt un elefant de circ care inota, transmite Mediafax. Trompa si partea din spate a elefantilor, singurele parti ale corpului acestor anim
Dupa doi ani de cercetari, un paleontolog scotian a ajuns la concluzia ca miticul monstru din Loch Ness era de fapt un elefant de circ care inota, transmite Mediafax. Trompa si partea din spate a elefantilor, singurele parti ale corpului acestor animale care plutesc atunci cand inoata, pot fi confundate cu usurinta cu un monstru, a declarat Neil Clark, citat de editia de luni a Times. Neil Clark isi bazeaza afirmatiile pe faptul ca a descoperit ca mai multe caravane de circ au stationat pe malul lacului scotian, pentru a le permite animalelor sa se odihneasca.
Nimeni nu a putut dovedi vreodata ca ar fi vazut-o pe "Nessie", o specie de dragon subacvatic despre care au aparut pentru prima oara informatii in secolul al XVII-lea.
"Aparitiile" monstrului sunt evocate in mod regulat, patru declaratii in acest sens fiind inregistrate numai in 2005. Neil Clark, angajat al unui muzeu din Glasgow, si-a publicat concluziile in editia din martie a revistei stiintifice Open Society Geological Society Journal. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.