Justitia continua sa fie un ""calcai al lui Ahile"" in procesul de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana. Jurnalul National propune cititorilor o retrospectiva a principalelor evenimente din ""saptamana judiciara"" ce tocmai s-a incheiat. Even

Justitia continua sa fie un ""calcai al lui Ahile"" in procesul de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana. Jurnalul National propune cititorilor o retrospectiva a principalelor evenimente din ""saptamana judiciara"" ce tocmai s-a incheiat.

Evenimente fara precedent au marcat ultimele sapte zile ale judecatorilor, procurorilor si ale celor intrati sub lupa acestora. Intr-o presiune greu de descris, in care recuzarile si incercarile magistratilor de a se abtine sa judece cazuri precum Patriciu si Tender s-au succedat aiuritor, judecatorii au transat totusi meciul rafinariilor, inchizand si deschizand portile cu gratii pentru inculpatii din ""dosarele petrolului"".
PATITUL TENDER. Singurul mare ""looser"" al saptamanii este omul de afaceri Ovidiu Tender, bagat vineri la zdup, spre deosebire de ""rivalul"" sau Dinu Patriciu, care scapase de acest pericol fix cu o saptamana inainte. Si asta desi avocatii lui au invocat printre exceptii chiar motivul care l-a scapat pe presedintele Rompetrol: ""neascultarea"" inculpatului.
EXCEPTIA PATRICIU. Victoria inregistrata la 24 februarie de omul de afaceri Dinu Patriciu a fost inta-rita de verdictul similar dispus vineri in cazul partenerilor lui, americanii Phil Stephenson si Colin Hart. Prezentati de Parchet ca ""fugari"", cei doi oameni de afaceri s-au adunat de prin Cipru si Olanda si au descalecat direct la Tribunalul Bucuresti. ""Exceptia Patriciu"" a functionat de aceasta data si i-a scapat de arestare.
FULL NASTASE. Fostul premier a inceput luni la Departamentul National Anticoruptie (DNA) cu: ""Nu recunosc"". A avut fiecare zi plina cu emotii pe la Camera, pe la Parchet sau instante si a incheiat sambata cu un ""Poftiti la mine acasa!"". Ceea ce a ramas inca interzis procurorilor anticoruptie a devenit ""free"" pentru anumiti jurnalisti invitati sa ""descinda"" cu camere foto si de filmat in imobilul din Zambaccian 16.
TELEGRAFIC. Poarta DNA a fost larg deschisa parlamentarilor corupti prin votul dat transformarii lui intr-o Directie a Parchetului Instantei Supreme. A capatat astfel pe bune dreptul de a ancheta parlamentari. Unul a si fost trimis in judecata: deputatul PSD Ion Dumitru. Parlamentarul ar fi dat (cointeresat) unui afacerist posibilitatea de a intra in istoria comisioanelor cu cel mai mare ""adaos comercial"": 20.000%. Achitat la fond, pentru consum de droguri, Tiriac Junior a primit joi o veste neagra: cazul lui va fi rejudecat si solutia ar putea fi schimbata. De remarcat ca nimic din ce s-a decis pana acum in justitie nu e batut in cuie. Urmeaza o saptamana a recursurilor, in care realitatea ar putea fi schimbata pana la rasturnare.

ARESTAREA-SURPRIZA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.