Incepand cu acest an, in patru mari zone montane ale Romaniei se va derula un amplu proces de modernizare a statiunilor turistice destinate sporturilor de iarna. Ovidiu Marian, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, ne-a declarat ca in 200
Incepand cu acest an, in patru mari zone montane ale Romaniei se va derula un amplu proces de modernizare a statiunilor turistice destinate sporturilor de iarna. Ovidiu Marian, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, ne-a declarat ca in 2006 va demara programul "Superschi in Carpati". Acest program se va derula pe parcursul a trei ani si "are in vedere investitii in patru zone largi cu potential de turism montan de iarna. Vor fi reamenajate partiile existente (instalatii de iluminat, de transport pe cablu etc) si vor fi realizate noi partii in zone impadurite". Marian a precizat ca proiectul are in vedere patru mari zone turistice. "Se are in vedere un concept intergat de dezvoltare care incearca sa acopere, cat de cat, echilibrat la nivel national, cererea turistica pentru sezonul de iarna. Este vorba de statiunile de pe Valea Prahovei, din Valea Jiului (Parang, Staja, Vulcan), din Marumures (Borsa, Mogosa, Cavnic) si din Suceava - zona Campulung Moldovenesc", a precizat presedintele ANT. Studiul de fezabilitate este aproape terminat iar fondurile prevazute pentru acest proiect depasesc 100 de milioane de euro. "Banii vin de la bugetul statului si fonduri structurale si noi, ANT, vom gestiona felul in care se vor cheltui aceste sume. Cu alte cuvinte ANT va scoate la licitatie lucrarile si vor fi chiar si licitatii internationale. O parte din aceste lucrari vor fi gata in acest an, iar intregul proiect va fi gata in 2008", a mai spus Ovidiu Marian. El a amintit ca in tara se mai gasesc mici statiuni (in Parang) foarte bine dotate si care pot concura, la o scara mai mica, cu orice statiune de pe Valea Prahovei. Aceste locuri nu sunt, insa, foarte cunoscute de turisti si ar trebui sa beneficieze si de sprijinul autoritatilor centrale pentru dezvoltare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.