In semn de solidaritate cu jurnalistii cercetati in dosarul privind scurgerea de informatii militare secrete, patru organizatii de presa - Conventia Organizatiilor de Media, Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul de Jurnalism Independent si Uniune
In semn de solidaritate cu jurnalistii cercetati in dosarul privind scurgerea de informatii militare secrete, patru organizatii de presa - Conventia Organizatiilor de Media, Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul de Jurnalism Independent si Uniunea Sindicala MediaSind -si-au chemat membrii sa picheteze sediul Parchetului General. Vrem sa tragem astfel un semnal de alarma fata de abuzurile la care sunt supusi jurnalistii romani, abuzuri din partea procurorilor. Consideram ca se incalca mai multe legi. Conform Legii nr. 182, privind informatiile clasificate, nu este datoria cetateanului roman, nu este datoria jurnalistilor de a proteja aceste informatii. In plus, se incalca si jurisprudenta CEDO si se incalca si contractul colectiv la nivel de ramura mass-media, care prevede ca jurnalistul, fara a suferi nici un fel de consecinte, are dreptul sa refuze divulgarea surselor de informatie. Ieri am avut o intalnire cu reprezentantul Europei Centrale si de Est a Union Net-ului International, iar zilele trecute, la Bruxelles, cu secretarul general al Federatiei Internationale a Jurnalistilor, Aidan White, pentru a prezenta aceste abuzuri. Asteptam din partea acestor organizatii sprijinul lor si nu dorim ca jurnalistul, pentru a scrie un articol, sa se ajunga acolo incat sa se ceara aprobarea procurorului de serviciu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.