Comisarul european pentru Afaceri Economice si Financiare, Joaquin Almunia, si-a exprimat, recent ingrijorarea in legatura cu politica economica pe termen mediu a Poloniei, care ii afecteaza sansele de adoptare a monedei unice europene la termenul pr
Comisarul european pentru Afaceri Economice si Financiare, Joaquin Almunia, si-a exprimat, recent ingrijorarea in legatura cu politica economica pe termen mediu a Poloniei, care ii afecteaza sansele de adoptare a monedei unice europene la termenul prevazut, transmite Reuters. "Impresia mea este ca noul Guvern nu a stabilit un termen limita clar pentru adoptarea euro si reducerea deficitului bugetar excesiv", a declarat Almunia. Potrivit unui proiect de raport al Comisiei Europene, care urmeaza sa fie publicat in aceasta saptamana, Polonia nu va reusi sa diminueze deficitul bugetar sub plafonul de 3% din Produsul Intern Brut (PIB) pana in 2007, asa cum era prevazut. Raportul Executivului comunitar atribuie, in parte, ineficienta reformarii finantelor publice situatiei politice din Polonia, unde Guvernul minoritar de orientare de dreapta are nevoie de sustinerea partidelor radicale. In raport se mai arata ca Uniunea Europeana va lua masuri impotriva Poloniei, ca urmare a deficitului bugetar excesiv, prin impunerea unor tinte de reducere a acestuia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.