Camera - OK pentru privatizarea cec Plenul Camerei Deputatilor a aprobat ieri cu 181 de voturi ""pentru"" si 17 ""impotriva"" Ordonanta de Urgenta privind instituirea unor masuri de reorganizare a Casei de Economii si Consemnatiuni - CEC in vedere
Camera - OK pentru privatizarea cec
Plenul Camerei Deputatilor a aprobat ieri cu 181 de voturi ""pentru"" si 17 ""impotriva"" Ordonanta de Urgenta privind instituirea unor masuri de reorganizare a Casei de Economii si Consemnatiuni - CEC in vederea privatizarii. Singurii care s-au opus adoptarii acestui proiect legislativ au fost reprezentantii PRM, care au sustinut ca ""majoritatea privatizarilor au constituit teme de scandal"" si au anuntat ca vor ataca la Curtea Constitutionala dreptul statului de a vinde CEC. (Carmen Vintila)
Agricultura - Liber la arenda pentru straini
Deputatii au dat ieri vot final modificarii unui articol din Legea arendarii nr. 16/1994, care va permite arendarea bunurilor agricole de catre cetateni straini, apatrizi sau firme straine, de la data intrarii Romaniei in UE. Arendasii, persoane juridice, trebuie sa aiba ca obiect de activitate exploatarea bunurilor agricole si sa prezinte garantiile solicitate de arendator. Romania s-a angajat sa elimine restrictiile la dreptul de stabilire si la libera circulatie a capitalurilor pentru persoanele fizice si juridice straine, de la 1 ianuarie 2007.
Vot multiplu - PRM cere pedepse pentru senatori
Grupul PRM din Senat condus de Gheorghe Funar a cerut ieri Biroului Permanent ca senatorii care recurg la votul multiplu sa fie propusi pentru sanctionare, conform regulamentului. Peremistii au cerut chiar sa fie sesizat Parchetul ""in cazul abaterilor foarte grave si repetate ale unor senatori"", care fraudeaza votul. PRM propune ca liderii de grup sa inmaneze personal cartelele tuturor senatorilor prezenti in sala, iar cartelele celor absenti sa fie predate chestorilor.
Vot final - Adio catanie din 2007
Serviciul militar nu va mai fi obligatoriu incepand cu 1 ianuarie 2007 si va fi inlocuit cu serviciul militar pe baza de voluntariat, au decis ieri deputatii, la votul final asupra legii initiate in acest sens de MApN. Ultima incorporare a recrutilor pentru militarii in termen va fi in luna octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus in iunie 2006. Pe durata starii de razboi, de mobilizare si de asediu, serviciul militar devine insa obligatoriu. La implinirea varstei de 18 ani, barbatii se vor prezenta la centrele militare numai pentru luarea in evidenta. (L. D.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.