Proba de 50 kilometri fond ne-a facut sa speram, fie doar si pentru cateva minute, ca Romania poate realiza o performanta incredibila chiar in ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Torino. ILUZII. Timp de 20 de minute, fondistul Zsolt Antal a cond

Proba de 50 kilometri fond ne-a facut sa speram, fie doar si pentru cateva minute, ca Romania poate realiza o performanta incredibila chiar in ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Torino.

ILUZII. Timp de 20 de minute, fondistul Zsolt Antal a condus cea mai dificila cursa de fond, avand la un moment dat un avans de peste 26 de secunde, spre jumatatea cursei. Dupa kilometrul 30, sportivul roman a cedat insa incet-incet teren si in cele din urma a terminat proba pe pozitia 46, la aproape patru minute de invingator. Medalia de aur a revenit italianului Giorgio di Centa, urmat de rusul Evgheni Dementiev si de austriacul Mihail Botwinov. Sambata seara, echipajul Romaniei, in formula Nicolae Istrate, Adrian Duminicel, Gabriel Popa si Ioan Dovalciuc, s-a clasat pe pozitia 22 la finalul probei de bob 4 persoane. Intrecerea a fost castigata de Germania, pe urmatoarele pozitii clasandu-se Rusia si Elvetia.
FINAL. La sfarsitul editiei a 20-a a JO, primul loc in clasamentul pe medalii a fost ocupat de Germania, urmata de Statele Unite si Austria. Aseara a avut loc ceremonia de inchidere, flacara olimpica fiind stinsa pentru a se reaprinde peste doi ani la JO de vara de la Beijing. (Delia Gomoescu, Mihai Igirosanu)

SUEDIA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.