Partidul Initiativa Nationala (PIN) cere ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, suspendarea din functie a directorului general al Loteriei Romane, Nicolae Cristea, mentionand ca acesta este invinuit oficial intr-un dosar al Departamentul
Partidul Initiativa Nationala (PIN) cere ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, suspendarea din functie a directorului general al Loteriei Romane, Nicolae Cristea, mentionand ca acesta este invinuit oficial intr-un dosar al Departamentului National Anticoruptie cu privire la fapte savarsite in activitatea sa ca director general. "PIN considera cu atat mai necesara demiterea sa imediata, cu cat ancheta se afla in plina desfasurare, iar directorul general al Loteriei Romane are capacitatea administrativa de a influenta mersul anchetei", se arata intr-un comunicat difuzat, ieri, de Biroul de presa al PIN. In document se precizeaza ca interventia ministrului Vladescu in suspendarea din functie a lui Cristea se impune pentru ca unul dintre cei invinuiti in acelasi dosar este vicepremierul Gheorghe Copos - un apropiat al directorului general al Loteriei Romane - iar Guvernul are datoria sa elimine orice suspiciuni legate de posibile presiuni administrative in acest dosar. Presedintele PIN Cozmin Gusa a declarat, sambata, ca seful Guvernului ar trebui sa-l demita pe vicepremierul George Copos. "In urma cu doua zile, in Parlamentul Olandei, in Grupul Crestin-Democrat, domnul Copos a fost personaj principal, alaturi de Loteria Nationala Romana si s-a pus in discutie ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE, in conditiile in care vicepremierul este inculpat", a aratat liderul PIN. Gusa este de parere ca acest scandal este foarte grav si ca va fi multiplicat in toate parlamentele in care se va discuta ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.