Partidul Noua Generatie (PNG), condus de finantatorul Stelei, Gigi Becali, este cotat, in premiera, la 5% din optiunile de vot ale romanilor, procent identic cu pragul electoral necesar intrarii in Parlament. Potrivit unui sondaj de opinie realizat,
Partidul Noua Generatie (PNG), condus de finantatorul Stelei, Gigi Becali, este cotat, in premiera, la 5% din optiunile de vot ale romanilor, procent identic cu pragul electoral necesar intrarii in Parlament. Potrivit unui sondaj de opinie realizat, in perioada 9-14 ianuarie, de Centrul de Analize si Investigatii Sociologice "Civis", dintre repondentii care au exprimat o optiune (66%), aproape jumatate au sustinut ca ar vota Alianta DA PNL-PD (48%), restul pronuntandu-se pentru PSD (22%), PRM (13%), UDMR (6%), PNG (5%), PPCD (2%), PC (2%) sau "alt partid" (2%). Conform cercetarii, 62% dintre subiecti au spus ca au o parere "buna" sau "foarte buna" despre premierul Calin Popescu-Tariceanu. In topul aprecierilor pozitive fata de membrii Cabinetului se mai afla ministrul Justitiei, Monica Macovei (61%), cel al Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu (56%) si ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur (56%). Aceiasi membri ai Guvernului despre care repondentii au afirmat ca au o parere buna sunt considerati si cei mai competenti. In fruntea ierarhiei ministrilor cu o imagine negativa in randul populatiei, se afla, potrivit sondajului, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu (52%), vicepremierul Marko Bela (50%), ministrul Mediului, Sulfina Barbu (42%) si vicepremierul George Copos (41%). Desi studiul a fost realizat pe teren la inceputul mediatizarii scandalului "Matusa", Adrian Nastase a fost mentionat de majoritatea subiectilor drept cel mai corupt premier (32%). La aceasta categorie, Nastase este urmat de Nicolae Vacaroiu (7%), Victor Ciorbea, Petre Roman si Calin Popescu Tariceanu (cate 5%), Radu Vasile (4%), Mugur Isarescu si Theodor Stolojan - cate un procent.
In alta ordine de idei, cercetarea a surprins parerile populatiei referitor la amplasarea de baze americane in Romania. Rezultatele releva ca sustinatorii amplasarii unor astfel de baze (45%) sunt putin mai numerosi decat cei care nu considera oportuna aceasta actiune (41%). Sondajul de opinie, ale carui rezultate au fost prezentate ieri, a fost realizat pe un esantion de 1125 de persoane cu drept de vot, in peste 80 de localitati din toate judetele tarii. Esantionul este reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei, iar eroarea tolerata este de +/-3%. Realizatorii studiului au precizat ca sondajul a fost realizat "in scopuri publicitare", nefiind comanda cuiva.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.