Realizarea unui program national de lucrari de infrastructura, sustinerea productiei interne, reducerea dependentei de importuri energetice si o politica monetar-financiara stabila si coerenta sunt principalele prioritati ale Romaniei identificate de
Realizarea unui program national de lucrari de infrastructura, sustinerea productiei interne, reducerea dependentei de importuri energetice si o politica monetar-financiara stabila si coerenta sunt principalele prioritati ale Romaniei identificate de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR). Potrivit asociatiei, autoritatile trebuie sa-si propuna realizarea a peste 2.000 de kilometri de autostrada in termen de 3-5 ani. "Este inacceptabila actuala situatie, in care un volum mai important de precipitatii, iarna sau vara, duce la intreruperea pe perioade semnificative de timp a legaturilor intre principalele zone geografice ale Romaniei. Infrastructura rutiera si de comunicatii determina in mod direct volumul investitiilor private intr-o zona sau alta si pe ansamblu atractivitatea Romaniei pentru fluxurile de capital", se arata intr-un comunicat al asociatiei. Reprezentantii oamenilor de afaceri apreciaza ca trei dintre privatizarile anuntate de autoritati (Romgaz, Casa de Economii si Consemnatiuni si Loteria Nationala) nu sunt justificate in prezent, iar viitoarele vanzari ale participatiilor statului trebuie sa fie realizate in baza unor evaluari obiective si profesioniste. Alte prioritati sunt, potrivit reprezentantilor AOAR, sustinerea productiei interne, in principal a celei din industrie, si stabilirea unei strategii de reducere a dependentei de importurile de resurse energetice. Pentru atragerea marilor investitori internationali, AOAR solicita Guvernului realizarea unei liste de proiecte mari si foarte mari propuse pentru parteneriate de tip public-privat.Printre obiectivele propuse de AOAR sunt stabilirea unei politici monetar-financiare coerente, pentru stabilizarea pietei si predictibilitatea evolutiilor din domeniu, precum si revenirea la un Cod Fiscal stabil pe o perioada de cel putin 3 ani si la un Cod al Muncii care sa permita flexibilizarea pietei fortei de munca. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.