Ionut Lupescu, directorul general al FRF, a reusit deja sa starneasca primul mare scandal la federatie, desi n-au trecut nici macar doua luni de la numirea sa in functie. "Kaiserul", care visa pentru Nationala amicale cu Argentina, Brazilia si Anglia
Ionut Lupescu, directorul general al FRF, a reusit deja sa starneasca primul mare scandal la federatie, desi n-au trecut nici macar doua luni de la numirea sa in functie. "Kaiserul", care visa pentru Nationala amicale cu Argentina, Brazilia si Anglia, pentru incasari-record, si care a declarat ca va aduce bani la federatie prin majorarea amenzilor aplicate oamenilor din fotbal, a dat o lovitura decisiva si fanilor echipei nationale. Astfel, prin intermediul lui Lupescu, FRF a cedat drepturile de transmisie radiofonica in direct, in exclusivitate, catre "SC Total Sport Media SRL" (societate din care face parte postul de radio "Total Sport FM"), pentru jocurile echipelor nationale de seniori, tineret si juniori, din Cupa Romaniei si Supercupa Romaniei. Pe langa jocurile oficiale si amicale ale reprezentativelor Romaniei si cele din cupe, firma mentionata are exclusivitate si la meciurile din cadrul campionatului national Divizia B. Contractul va intra in vigoare la 1 februarie 2006 si va fi valabil pana la 31 decembrie 2007. In aceste conditii, Radio Romania Actualitati (care transmite meciurile "tricolorilor" din 1938!) nu va mai difuza in direct partidele Nationalei decat daca va cumpara acest drept de la "SC Total Sport Media SRL", lucru putin probabil. In plus, "Total Sport FM" are acoperire doar in Bucuresti, caz in care suporterii echipei nationale din restul tarii nu mai pot asculta meciurile "tricolorilor".
Alexiu: "Este o facatura a lui Lupescu!"
Ieri, "Total Sport FM" a anuntat ca isi rezerva, conform unuia dintre articolele contractului, dreptul de a actiona in justitie, in vederea repararii drepturilor patrimoniale si morale prejudiciate, terta persoana care va transmite in direct meciurile mentionate, fara a-i fi fost acordata in prealabil cesiunea de drepturi. "Nu ne mai intereseaza! Vom difuza doar informatii de trei minute in jurnalele de stiri. Oricum, nu vom cumpara drepturi de difuzare la mana a doua", a declarat Stefan Alexiu, seful Departamentului Sport al RRA. Acesta a acuzat dur conducerea FRF si pe Lupescu in special pentru situatia creata. "Lupescu a avut emisiune la acest post de radio si acum isi aduce, practic, familia la FRF. Noi am platit ultima oara 50.000 de euro pentru un an. Acum, Lupescu m-a chemat la el, la birou, si m-a intrebat ce facem. I-am raspuns ca trebuie sa discut cu cei din conducere, deoarece noi lucram cu bani publici. Mi-a dat 48 de ore, dar a doua zi a si semnat cu alt post de radio. Este o facatura a Lupescu. L-am sunat si pe Mircea Sandu, dar acesta a zis ca el n-are nici o putere!", a spus Alexiu. "Noul detinator de drepturi va plati, din cate am inteles, 60.000 de euro pentru fiecare an. Ar fi 10.000 de euro in plus, pentru care a luat si Divizia B. Asta inseamna ca oferta noastra de 50.000 de euro ar fi cam egala, desi avem avantajul acoperirii nationale! Mai mult, dupa discutia cu sefii RRA poate am fi platit chiar 60.000 de euro pe an, dar Lupescu a semnat contractul fara sa mai astepte oferta noastra", a precizat Alexiu.
De ce tace Sandu?
Modul de lucru al lui Lupescu, dincolo de interesele sale personale (se aude chiar ca ar fi actionar la postul mai sus amintit), dovedeste o totala lipsa de profesionalism si chiar de bun simt fata de suporterii echipei nationale. Chiar si in cazul in care RRA ar fi oferit, la fel ca in ultimii ani, 50.000 de euro, acoperirea nationala ar fi dat ocazia ca fiecare suporter al "tricolorilor" sa asculte meciurile primei reprezentative. Lupescu a castigat 10.000 de euro pentru FRF, dar pierde infinit mai mult: imagine, audienta, respect. FRF ar fi putut atrage sponsori importanti, poate chiar in parteneriat cu RRA, lucru putin probabil pentru un post de radio care nu acopera decat Capitala! In aceste conditii, surprinde lipsa de reactie a lui Mircea Sandu, presedintele FRF. Acuzat dur de Lupescu si chiar de "Total Sport FM" inainte de intelegerea pentru alegerile de la FRF, Sandu lasa impresia ca a pierdut controlul. Poate cu buna stiinta (fie parte a intelegerii cu echipa lui Lupescu, fie ca o modalitate de a-si pregati plecarea la UEFA - se aude chiar de un loc in Comitetul Executiv al forului european), poate total nepregatit pentru lupta cu "lupii tineri". Sau, cine stie, poate chiar pentru a-l discredita pe Lupescu, cel venit cu surle si trambite la federatie, dar care, pe zi ce trece, dovedeste ca este un manager la fel de "subtire" ca si antrenor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.