Baroneasa Emma Nicholson a confirmat, ieri, intr-o conferinta de presa, participarea scriitoarei britanice J.K. Rowling la dineul caritabil organizat de High Level Group, pe 25 ianuarie, precum si la teledonul care va fi difuzat pe 26 ianuarie, in di
Baroneasa Emma Nicholson a confirmat, ieri, intr-o conferinta de presa, participarea scriitoarei britanice J.K. Rowling la dineul caritabil organizat de High Level Group, pe 25 ianuarie, precum si la teledonul care va fi difuzat pe 26 ianuarie, in direct, la TVR. High Level Group (HLG), o organizatie infiintata in 2000, la initiativa baronesei Emma Nicholson, co-prezidata de aceasta impreuna cu premierul Calin Popescu Tariceanu, va organiza in zilele de 25 si 26 ianuarie actiunea caritabila "Romania pentru copiii Europei", ce are ca scop strangerea de fonduri pentru copiii din orfelinatele europene. "Suntem foarte mandri sa o avem pe J.K. Rowling ca oaspete de onoare al acestui eveniment", a declarat Nicholson. "Ea a devenit un membru al consiliului de administratie al organizatiei noastre (...) si va participa si la spectacolul televizat", a mai spus Emma Nicholson. De asemenea, Nicholson si-a exprimat dorinta ca scriitoarea sa participe si la alte actiuni ale HLG, insa cum programul acesteia nu a fost stabilit deocamdata, nimic nu este sigur. "Stiu in mod cert ca este extrem de interesata sa participe la dineu si sa colaboreze cu HLG", a afirmat Nicholson. Potrivit baronesei, Rowling a devenit membru al organizatiei in urma cu o saptamana.
Printre cei care vor fi prezenti la dineul caritabil se numara si fostii sportivi Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi. "Vor fi intre 30 si 40 de mese, iar partenerii nostri la aceasta actiune au platit 10.000 de euro pentru masa", a declarat Ion Tiriac, si el membru fondator al organizatiei. "Avem promisiunea ca la acest eveniment va participa si domnul prim-ministru", a mai afirmat Tiriac. Obiectivele organizarii acestor evenimente sunt strangerea de fonduri pentru copiii aflati in dificultate, din Romania in special si din Europa in general.
Baroneasa Nicholson a mentionat ca HLG a creat in ultimii ani strategii pe care le-a pus in practica cu succes, fiind preluate si de alte tari: "Romania a creat un model", a spus ea. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.