Mandatele a sase dintre cei 11 membri ai Consiliului National al Audiovizualului vor expira anul acesta, printre ei aflandu-se si vicepresedintele Attila Gasparik, precum si Dan Grigore, Rasvan Popescu, Serban Pretor, Gabriela Stoica si fostul presed
Mandatele a sase dintre cei 11 membri ai Consiliului National al Audiovizualului vor expira anul acesta, printre ei aflandu-se si vicepresedintele Attila Gasparik, precum si Dan Grigore, Rasvan Popescu, Serban Pretor, Gabriela Stoica si fostul presedinte al CNA, Mircea Sorin Moldovan. Attila Gasparik, vicepresedintele Consiliului, a fost numit membru al CNA de catre Senat, pentru perioada 2000 - 2006. In noiembrie 2002 a fost ales vicepresedinte de ceilalti membri ai Consiliului. Dan Grigore a fost numit de Guvern, Mircea Sorin Moldovan de Camera Deputatilor (pentru 1996-2000 si 2000-2006), Rasvan Popescu de Presedintie, Serban Pretor de Senat, iar Gabriela Stoica de Camera Deputatilor. In octombrie 2003, durata mandatului membrilor CNA a fost prelungita de la patru la sase ani, prin Legea nr 402/2003 privind modificarea si completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002. Mandatul presedintelui CNA, Ralu Filip, si cele ale membrilor Radu Teodorel, Cristina Trepcea si Emanuel Valeriu vor expira in 2008. Mandatul lui Grigore Zanc, ales in 2004, va expira cel mai tarziu, in 2010. Potrivit Legii audiovizualului, Consiliul este compus din 11 membri si este numit de Parlament, la propunerea Senatului (trei membri), Camerei Deputatilor (trei membri), presedintelui Romaniei (doi membri) si Guvernului (trei membri). Propunerile pentru noii membri trebuie inaintate birourilor permanente ale celor doua camere ale Parlamentului, in termen de 15 zile de la data declansarii procedurii de numire. Birourile permanente trebuie sa inainteze propunerile comisiilor permanente de specialitate, in vederea audierii candidatilor in sedinta comuna. In urma audierii, comisiile permanente de specialitate intocmesc un aviz comun pe care il prezinta in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului. Candidaturile se aproba cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.