Chiar daca temperaturile de afara permit depozitarea mezelurilor, carnii si mancarurilor preparate in balcoane sau magazii, medicii nu recomanda acest lucru. Daca, totusi, doriti sa scoateti din priza frigiderul si sa asezati aceste preparate in alte
Chiar daca temperaturile de afara permit depozitarea mezelurilor, carnii si mancarurilor preparate in balcoane sau magazii, medicii nu recomanda acest lucru. Daca, totusi, doriti sa scoateti din priza frigiderul si sa asezati aceste preparate in alte locuri reci este bine sa aveti grija ca oalele si cratitele sa fie acoperite cu capace, iar mezelurile si carnea sa fie infasurate in folii si puse in pungi. Daca acestea nu sunt pastrate corespunzator, riscati sa va "treziti" cu enterocolite sau viermi intestinali.
Cei care tin, atat vara, cat si iarna, legumele, fructele si celelalte mancaruri in frigider trebuie sa respecte cateva reguli. Medicii atrag atentia asupra faptului ca, inainte de a fi bagate in frigider, legumele, fructele, ouale, sticlele trebuie spalate si sterse. Produsele lactate trebuie sa stea in cutiute din plastic acoperite cu capace. Branza trebuie tinuta in folii sau pungi din plastic. Carnea trebuie sa fie asezata in congelator numai in pungi din plastic. Mezelurile trebuie asezate separat de produsele lactate, legume, fructe si oua. Oalele si cratitele trebuie sa aiba capace. Avand in vedere ca nu toti microbii sunt "ucisi" de temperaturile joase din frigider, medicii recomanda ca, in momentul in care dezghetati frigiderul, sa-l si stergeti in interior cu o carpa cu apa si, eventual, putin otet pentru a-l dezinfecta. Camara in care depozitati conservele, borcanele, pungile cu zahar, orez, malai, faina trebuie sa fie aerisita si lipsita de umiditate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.