Membrii Consiliului National al Audiovizualului au decis in sedinta de ieri sa se adreseze din nou Comisarului pentru Concurenta de la Comisia Europeana, pentru a cere un punct de vedere privitor la modalitatea de acordare a drepturilor exclusive de
Membrii Consiliului National al Audiovizualului au decis in sedinta de ieri sa se adreseze din nou Comisarului pentru Concurenta de la Comisia Europeana, pentru a cere un punct de vedere privitor la modalitatea de acordare a drepturilor exclusive de difuzare TV a meciurilor de fotbal din Divizia A. Aceasta decizie a fost luata dupa ce Consiliul Concurentei din Romania a trimis marti, la solicitarea CNA, un punct de vedere referitor la acest subiect. CNA s-a aratat nemultumit de raspunsul primit. Ralu Filip (foto), presedintele CNA, s-a aratat indignat de faptul ca, desi a recunoscut ca practicile din Romania nu au fost conforme cu legea, Consiliul Concurentei sustine ca acestea au dus la o situatie "mai buna" decat cea din unele state membre UE. CNA a trimis o noua scrisoare Consiliului Concurentei, intreband daca incredintarea directa pe o perioada de cinci ani catre Telesport este legala. Ralu Filip si-a aratat ingrijorarea fata de intentia lui Horatiu Nicolau, proprietarul Telesport, de a vinde acest post cu tot cu drepturile de difuzare. "Unei companii germane care vrea sa faca post de sport in Romania i s-au cerut 12 milioane de dolari, aici fiind incluse si drepturile de difuzare a meciurilor", a spus Filip. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.